Sport
NOVI MANDAT

Možnik je ostao na čelu HGS-a
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Marijo Možnik ponovno je izabran na dužnost predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS), za mandat od 2024. do 2028. godine. Na izbornoj skupštini HGS-a u Osijeku bila su 54 predstavnika, koja su na raspolaganju imala ukupno 95 glasova. Dosadašnji predsjednik jednoglasno je izabran za novi mandat.



Bivši europski prvak i viceprvak te brončani sa Svjetskog prvenstva 2014. na preči bio je jedini kandidat za mjesto predsjednika HGS-a, a Skupština mu je jednoglasno dala povjerenje za još jedan mandat. Potpredsjednici Saveza su Robert Seligman i Tina Erceg Pejković, a novi Izvršni odbor uz Možnika i njegove potpredsjednike čine i Anton Kovačević, Damir Fotak, Julija Ljubančić, Nives Krošnjar i Tomislav Hodak. U Nadzorni odbor izabrani su Tomislav Krističević, Petar Režić i Suzana Šop, a u disciplinske odbore Boris Čulin, Đorđe Stojšić, Irena Serdarević (Disciplinski odbor I. stupnja), Vladimir Savić, Gordana Furjan-Mandić i Jurica Suhin (Disciplinski odbor II. stupnja).



- Protekle su već četiri godine od mog prvog izbora za predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza. Period nije bio lak, počeo je pandemijom, potresima i ostalim situacijama koje su zadesile Hrvatsku, što je utjecalo i na sport. Drago mi je da smo uspjeli i u takvim okolnostima povećati broj gimnastičkih klubova, povećati broj sportaša, zadržati ovu visoku razinu sportskih rezultata, osvojiti još jednu olimpijsku medalju. Definitivno je cilj nastaviti na taj način i u idućem mandatu. Dobio sam još jednom povjerenje hrvatske gimnastičke obitelji da vodim ovaj savez, zajedno sa svojim dopredsjednicima Robertom Seligmanom i Tinom Erceg Pejković. Vjerujem da ćemo zajednički i dalje razvijati ovaj sport, povećavati broj klubova, povećavati broj sportaša koji treniraju gimnastiku, popularizirati sport i da ćemo nastaviti organizirati vrhunska sportska natjecanja kao što je DOBRO Svjetski kup u Osijeku i Aura Cup u Zagrebu u ritmičkoj gimnastici, te da ćemo u sljedećem mandatu organizirati i Europsko prvenstvo, što nam je želja da bude sljedeći korak - poručio je Možnik.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

DRUGI ČIN FINALA DOIGRAVANJA KOŠARKAŠA

Osječani ne žele kraj serije, nego opet ići u Rijeku

NA EP-U U VESLANJU MEDALJA SE OČEKIVALA OD BRAĆE, A OSVOJILE JU SESTRE

Pokazale smo našu krv s kamena i otoka

Najčitanije iz rubrike