Autoglas
NAKON TEMELJITOG OCJENJIVANJA 62 NOVA MODELA

Žene su izabrale najbolji C SUV, pobjednik je Kia EV9
Objavljeno 20. veljače, 2024.

Kia EV9 nedavno je pobijedio u SUV kategoriji u prestižnom izboru za ženski svjetski automobil 2024. godine (WWCOTY). To dostignuće dolazi nakon temeljitog ocjenjivanja 62 nova modela, gdje se Kia EV9 istaknuo zbog svojih izuzetnih performansi u različitim područjima, kao što su sigurnost, iskustvo u vožnji, tehnologija, udobnost, učinkovitost, utjecaj na okoliš i vrijednost za novac. To priznanje dodatno učvršćuje reputaciju Kia EV9 kao vodećeg velikog električnog SUV-a na tržištu.Žiri od 75 automobilističkih novinarki iz 52 zemlje s pet kontinenata sudjelovao je u cjelokupnom procesu analize. To je uključivalo vožnju, detaljnu analizu i rigorozne studije za odabir pobjednika u pet kategorija: SUV, obiteljsko vozilo, veliko vozilo, ekskluzivno vozilo, 4x4 i pick-up vozilo. U toj početnoj rundi Kia EV9 istaknuo se svojom iznimnom aerodinamikom, inovativnim dizajnerskim karakteristikama, naprednom tehnologijom, mogućnosti dvosmjernog punjenja i ultrabrzim sustavom punjenja od 800 volti. Žiri je također istaknuo atraktivnu cijenu EV9, pozicionirajući je kao konkurentnu onoj drugih vozila u tom segmentu.


EV9 kombinira snagu SUV-a, najsuvremeniji stil električnih vozila (EV) i napredne tehnologije, postavljajući se na čelo SUV kategorije. Izgrađen na električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP), EV9 osigurava sportske performanse i potpuno električni doseg od više od 541 km (WLTP). Njegovo vrlo brzo punjenje od 800 volti omogućava do 239 km dometa s punjenjem od samo 15 minuta. Priznanje Kia EV9 u izboru WWCOTY 2024. pokazuje Kijinu posvećenost stvaranju vozila koja odgovaraju širokom spektru perspektiva i preferencija. Ova nagrada pokazuje globalnu privlačnost modela EV9 i njegov odjek među ženama diljem svijeta.

EV9, zajedno s još četiri pobjednika u ostalim kategorijama, ulazi u posljednju rundu ocjenjivanja kako bi se odredio ukupni pobjednik nagrade za ženski automobil godine u svijetu. Proglašenje pobjednika bit će 8. ožujka, na Međunarodni dan žena.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku