Regija
57. ŠOKAČKO SIJELO SVA JE OČEKIVANJA I NADMAŠILO

Iz gostoljubive se Županje nose samo najljepše uspomene
Objavljeno 13. veljače, 2024.
Grad je proteklih dana blistao, pun ljudi, uživali su u bogatom programu, u raskoši tradicije i običaja, u zabavi i koncertima

Tradicionalnom Seljačkom zabavom Županjci danas ispraćaju 57. Šokačko sijelo, održano pod motom "Oj, dorati, moje zlato suvo", koje je zablistalo u punom sjaju i ispunilo sva očekivanja. Širokog srca i tople slavonske duše, u proteklih su 12 dana pokazali s koliko ljubavi i poštovanja prema rodnoj slavonskoj i šokačkoj grudi njeguju tradiciju, kulturu i običaje. Pokazali su koliko su ponosni na svoju bogatu povijest utkanu u sve pore njihova života kao zalog opstojnosti, ali i obveza budućim naraštajima. Zajedništvo, vjera, snaga, ljepota, sreća, tradicija, ljubav, ponos i prkos - najbolji je opis Šokačkoga sijela.Ta je manifestacija, osim na nacionalnoj razini, prepoznata i izvan granica Lijepe Naše i najbolja je promocija Županje, što se potvrdilo i proteklih dana. Grad na Savi pohodili su brojni sudionici i posjetitelji, stigli su i iz Njemačke, Poljske, Sjeverne Makedonije, BiH... Uživali su u bogatom i raznovrsnom programu, družili se, veselili, pjevali i plesali, i sa sobom ponijeli najljepše uspomene. Pozitivne reakcije i pohvale čuju se sa svih strana. Mnogi zadovoljno ističu da je ovogodišnja manifestacija najbolja do sada. Organizatori su se trudili maksimalno ju približiti ljudima, u tome su i uspjeli i iznova potvrdili da Županja živi za svoje Sijelo. Održane su brojne priredbe i događanja, sve bile su vrlo posjećene, od svečanosti otvorenja i izbora "Šokačkog cvita 2024.", pokladnog jahanja, folklornih večeri, Sajma zlatne niti do pokladne povorke… A veliki šator Šokačkog sijela, u kojem su održani koncerti i zabavni dio programa, bio je omiljeno okupljalište građana i pokazao se kao pravi pogodak. Bio je i pretijesan primiti sve one koji su proteklog vikenda došli na koncerte Dalmatina i Prljavog kazališta, a priredili su pravi spektakl i noć za pamćenje. I predsjednik Izvršnog odbora 57. Sijela Damir Bačić priznaje da mu je ovih dana srce bilo puno i da je poseban osjećaj nakon dužeg vremena vidjeti svoj grad pun ljudi. A upravo je to, ustvrdio je, i bio cilj - Sijelu dati jednu novu razinu, vratiti ga među ljude i omogućiti Županjcima i njihovim gostima da što više uživaju u druženju i atraktivnim sadržajima. Zahvalio je Gradu, kolegama, sudionicima, posjetiteljima, svima onima koji su pridonijeli da Županja ovih dana izgleda lijepo. Zahvalio je građanima koji su prigodno, u znaku Sijela, uredili izloge, lokale, okućnice i pokazali koliko vole svoj grad i da će ono što je stvarano srcem zauvijek živjeti i biti zaštitni znak Županje i Županjaca.

Ljestvica Sijela podignuta je visoko, Bačić najavljuje da će se nastaviti u istome smjeru i nastojati da nagodinu bude još bolje i bogatije, a Županjci ga već nestrpljivo očekuju.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja