Regija
I DALJE PROPADA, NIJE OSIGURAN NOVAC

MUP zgradu neće obnoviti ni u 2024.
Objavljeno 12. veljače, 2024.
ŽUPANJA - Ni šest godina nakon što ju je Ministarstvo državne imovine dodijelilo na korištenje Ministarstvu unutarnjih poslova, zgrada bivšeg Ureda za obranu u Županji i dalje propada i postala je ruglo tog dijela grada. Građani su se nadali da će taj objekt u Ulici dr. Franje Račkog, smješten na atraktivnoj lokaciji, pokraj zgrade policijske postaje i u blizini trga, konačno biti uređen i stavljen u funkciju. Odlučili smo provjeriti kada će početi adaptacija toga prostora.

Prema informacijama koje smo dobili iz Službe za odnose s javnošću MUP-a, to se neće dogoditi ni u ovoj godini, jer s obzirom na financijska sredstva koja su u državnom proračunu za 2024. odobrena MUP-u za investicije i dodatna ulaganja na građevinskim objektima, Županja nije među prioritetima. "U Planu nabave za 2024. godinu nisu osigurana financijska sredstva za preuređenje navedenog objekta u Županji. Potvrđujemo da je 2018. godine izrađena projektna dokumentacija i procijenjeno ulaganje za navedeni objekt od oko 5 milijuna kuna. Međutim, s obzirom na protek vremena i promjenu cijena na tržištu, taj je trošak narastao na najmanje milijun eura, a za što u ovom trenutku nisu prioritetno osigurana sredstva u državnom proračunu", stoji u odgovoru na upit Glasa Slavonije. Navedeni će se prostor, kako su nam ranije pojasnili, koristiti za potrebe granične policije. Planirano je uređenje uredskih prostorija i sanitarnih prostora na prvom katu te garaže za vozila i skladišta u prizemlju.

Zgradu bivšeg Ureda za obranu Ministarstvo državne imovine je, podsjećamo, 2012. godine preuzelo od Ministarstva obrane RH s ciljem da zapuštena državna imovina bude oživljena i korisna lokalnoj zajednici. Očekivalo se da će Ministarstvo državne imovine zgradu prenijeti u vlasništvo Grada Županje, čime bi se otvorila mogućnost kandidiranja na europske fondove za njezino uređenje i privođenje svrsi, a brojne gradske udruge koje muku muče sa smještajem i nedostatkom prostora za rad riješile bi svoj problem. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje