Kultura
GLAZBENA ŠKOLA MILKA KELEMENA SLATINA

Prvi pljesak - koncert glazbenih početnika
Objavljeno 10. veljače, 2024.
Glazbena škola Milka Kelemena i ove je godine organizirala koncert pod nazivom Prvi pljesak, na kojem su prvi put nastupili prvašići. U velikoj dvorani Hrvatskoga doma nastupilo je 24 učenika koja su se prije samo nekoliko mjeseci prvi put susrela s notama i svojim odabranim instrumentima. Hrabro su pokazali što su naučili za tako kratko vrijeme.

- Nama je ovo najdraži koncert jer se prvi put predstavljaju naši prvašići. To je prigoda kada vi kao roditelji možete čuti što su vaša djeca naučila i sa svojim učiteljima pripremila u tih nekoliko mjeseci i nadam se da ćete svi biti vrlo zadovoljni. Prva i posljednja točka programa zaslužuju istu jačinu aplauza, a vaš pljesak jedina je nagrada koju naši učenici i njihovi učitelji mogu dobiti za uloženi trud - rekao je ravnatelj GK Milka Kelemena Antonio Brzica pozdravljajući brojnu publiku. Predložio je roditeljima da sačuvaju program koncerta, jer vjerojatno će netko od učenika nastaviti svoje glazbeno školovanje, pa će biti zanimljivo za 10-20 godina pogledati kad je počeo baviti se glazbom te što i s kime je prvi put javno svirao.

- Ovaj će program buduće glazbenike podsjećati na njihov prvi nastup i prvi dobiveni pljesak za svoju glazbenu izvedbu - rekao je ravnatelj Brzica.

Prvi su pljesak dobile učenice klavira Tara Kokorić i Ozana Plantak (učitelj Josip Jagušić), Leona Ivezaj (učitelj Mario Novaković), Tereza Janečić, Ema Klement i Ana Kokorić (učitelj Miloš Cvjetković), učenici harmonike Luka Jeđud i Dino Smolčić (učitelj Robert Čavlović), učenici tambure Klara Bučanac i Tessa Martinović (učiteljica Korana Perlić) Luka Jovanić, Lara Lisak, Tamara Srbić i Alisa Relić (učiteljica Martina Tepeš), učenici gitare Nikol Franjković, Erika Hajdarpašić, Darja Mussiow Devčić i Aron Vašarević (učitelj Siniša Ivček) Marko Uremović i Mila Radulović (učiteljica Leonarda Dušak) učenica flaute Maša Štimac (učiteljica Mirta Ostrošić), učenice violine Lena Laletić i Mia Mandl (učiteljica Ines Jagec) te učenica saksofona Ema Palčić (učiteljica Veronika Brzica). Korepetitori uz njihove nastupe za prvi pljesak bili su Josip Jagušić, Korana Perlić i Martina Tepeš.

Na kraju koncerta ravnatelj Antonio Brzica izrazio je uvjerenje da će zadovoljni roditelji na određeni način nagraditi svoju djecu, jer joj nije bilo lagano nastupiti i jer su zavrijedila.

- Prvi put svirati pred ovakvim auditorijem zaslužuje da ih pohvalite i nagradite, a to će im biti najbolja motivacija za daljnji rad - rekao je ravnatelj Brzica.

Koncert je završio pohvalama, darovanim buketima cvijeća i fotografiranjem uz pano koji najavljuje Prvi pljesak malih glazbenika. P. Žarković
Prva i posljednja točka programa zaslužuju istu jačinu aplauza, rekao je ravnatelj Antonio Brzica

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

2

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

3

PREDSTAVLJANJE

Monografija Stanislava Marijanovića