Osijek
JUBILARNA, 30. LAMPIONIADA

Kreacija učenika opet je oduševila stroge ocjenjivače
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
Pobjednici su se birali u tri kategorije - Grad Osijek, Mini lampion i Otvorena kategorija

Jubilarni, 30. put, u okviru proslave Dana grada Osijeka, provedena je tradicionalna Lampioniada. Kako smo doznali od prof. Miodraga Zdravčevića, predsjednika Društva pedagoga tehničke kulture Osijek, u Lampioniadu su bile uključene sve osnovne škole s područja grada Osijeka, Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" Osijek, Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH te Centar tehničke kulture Osijek, a proglašenje nagrađenih radova na zadane teme priređeno je u petak u Kulturnom centru.Učenici su ove godine imali zadatak napraviti lampione na teme: 1. Grad Osijek, 2. Mini lampion, 3. Otvorena kategorija, a prema mišljenju stručnog povjerenstva u prvoj je kategoriji najboljim proglašen lampion Nike Sasave, učenika 7.b razreda OŠ Frana Krste Frankopana. Rad Patrika Primorca (6.b razred, OŠ Vijenac) našao se iza Nikina, a trećenagrađeni rad u ovoj kategoriji bio je onaj Frana Vukasovića, učenika 6.c razreda OŠ Retfala.

U kategoriji Mini lampion najboljim je ocijenjen rad Nine Kordić (OŠ Višnjevac, 7.c razred), drugo mjesto pripalo je Petri Perkunić (OŠ Tin Ujević, 6. razred), a treće Marti Topić (OŠ Svete Ane, 5.c razred). Puno zanimljivih plodova dječje mašte pristiglo je i u Otvorenoj kategoriji, a povjerenstvo je odlučilo kako je najbolji lampion Franka Vranješa (5.c, OŠ Višnjevac). Drugo mjesto u ovoj kategoriji zauzeo je rad Ane Kovač (COO Ivan Štark), a treće Nike Mihaljević (6.b OŠ Tenja).

Osim učenicima koji su se našli na "pobjedničkom postolju", sve pohvale i čestitke upućujemo i ostalim učenicima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj Lampioniadi sa svojim zanimljivim radovima.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

NOVI TROGODIŠNJI PROJEKT POTPORE STARIJIMA U OPĆINI BILJE

Zaželi: Radionice o pomoći sumještanima ovoga tjedna

Najčitanije iz rubrike