TvObzor
“SVIJET U PLAMENU” NA HTV3

Užas izbijanja rata
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
Drama “Svijet u plamenu” (“World on Fire”), od koje zastaje dah, višestruko nagrađivanog scenarista Petera Bowkera, priča je o Drugom svjetskom ratu ispričana kroz živote običnih ljudi na svim stranama toga globalnog sukoba. Prva sezona sa svojim zvjezdanim glumačkim ansamblom uvlači gledatelje u užas izbijanja rata.

Prateći prepletene sudbine živo opisanih likova iz Britanije, Poljske, Francuske, Njemačke i Sjedinjenih Država, s kojima se lako poistovjetiti, “Svijet u plamenu” istražuje ljudske priče skrivene u jednom od najepohalnijih razdoblja u povijesti. Prve dvije epizode prikazuju se u nedjelju, 3. prosinca, od 23.30 na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3).

Radnja prve epizode počinje 1939. godine. Dok se prijetnja nacističkog režima nadvija nad Europom, prevoditelj Harry Chase zavjetuje se da će pomoći svojoj ljubavnici iz Poljske Kasiji Tomaszeski da pobjegne iz Varšave, ali kod kuće u Manchesteru čeka ga njegova djevojka Lois Bennett. Za to vrijeme američka novinarka Nancy Campbell nalazi se na poljsko-njemačkoj granici i svjedoči početku njemačkoga napada na Poljsku.

Kasia, u drugoj epizodi, u razorenoj Varšavi planira bijeg sa svojom ucviljenom majkom Marijom Tomaszeski. Harry se vraća u Manchester. Kada napokon smogne hrabrost da Lois kaže istinu o Varšavi, ona ga razoruža izjavivši mu ljubav. U Parizu Webster i Albert veoma vole jedan drugoga, ali njihovu sreću zasjenjuje sve veća prijetnja predrasuda s kojima su suočeni.

U glavnim su ulogama Helen Hunt, Sean Bean, Lesley Manville, Jonah Hauer-King, Julia Brown, Zofia Wichłacz i Tomasz Kot. Scenarist je Peter Bowker, a redatelj Adam Smith. D.M.
Možda ste propustili...

PREMA KNJIZI “THE SEA OF MONSTERS”

“Percy Jackson i Olimpijci” obnovljeni za drugu sezonu

OSMO STUDIJSKO IZDANJE HELADA NEGRA

“Phasor” je album povratka životu

HRT PRIKAZUJE ČETVRTU SEZONU SERIJE “GRANTCHESTER”

Gdje je Geordiejevo mjesto u svijetu bez Sidneyja?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: VANA BEARA

Poziv za sudjelovanje na Studio 54 Tributeu priznanje je za moje vokalne sposobnosti

2

NA DOMA TV PREMIJERNO STIŽE KRIMINALISTIČKA SERIJA “NOVAK”

Nikada nije kasno za novi početak

3

SYNTH-POP TRIO NASTUPIT ĆE 30. OŽUJKA U KLUBU OXYGENE

Pocket Palma u sklopu proljetne turneje stiže u Osijek