TvObzor
PRVIJENAC JEDNOG OD OMILJENIH DOMAĆIH MLADIH KANTAUTORA

Everyday View debitantski je album Filipa Rudana
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
Nastajao je u razdoblju od dvije godine unutar kojih je Filip preko singlova otvarao vrata koja vode u njegov svijet

S nagradama Porin za novog izvođača godine (2022.) i Music Pub - Oliver za pjevača godine (2023.), nominacijom za Zlatni Studio te mnoštvom pohvala od struke i fanova iz svih dijelova svijeta, mladi pjevač, gitarist i autor Filip Rudan neupitno je zauzeo svoje mjesto na glazbenoj sceni, a nakon niza uspješnih singlova predstavio je svoj debitantski album "Everyday View".Album je nastajao u razdoblju od dvije godine unutar kojih je Filip publici preko singlova redovito otvarao vrata koja vode u njegov svijet. Nakon redom radijskih uspješnica popraćenih videospotovima - "He‘s Not The One", "Razine", "Girl With The Brown Puppet" i "The Outside" - najnoviji singl koji se izdvaja s albuma istoimeni je "Everyday View" za koji će nešto kasnije biti predstavljen i prateći estetski video.

- U album je uloženo puno truda, ljubavi, rada i - puno mozganja, a sve to kako bismo publici približili atmosferu i emocije koje vode svaku od pjesama. Sad kad je napokon tu, nadam se da se to i osjeti - kaže Rudan, koji ističe kako mu slušatelji i publika iznimno puno znače te im neizmjerno zahvaljuje na golemoj podršci i strpljenju. Mladi Zagrepčanin poručuje: "Ovo je za vas! Vi me motivirate i formirate u glazbenika kakav sam danas. Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete se uspjeti povezati s njime. Pišite mi dojmove!"

Filip Rudan autor je svih osam pjesama, a njegove kreativne ideje u najvećoj su mjeri nadopunili i u djelo proveli Niko Nobilo (ujedno producent albuma) i Ivan Orešković. U naslovnoj pjesmi pridružio im se Sandro Šandro, a hit-singl "He‘s Not The One" nastao je u suradnji s Hrvojem Domazetom. Mastering albuma potpisuje Filip Motovunski (FM Mastering), a iza mastera pjesama koje su bile raniji singlovi stoji Mischa Janisch (Sunshine Mastering). Fotografija s naslovnice, kao i sve druge koje će biti otkrivene u fizičkom izdanju, djelo su Ane Cindrić. Vizualni identitet koji prati izdanje kreativna je zamisao Filipa Rudana i Tare Turopoljac, koja je u djelo realizirana u suradnji sa Zo Dizajnom.

Rudan dodaje kako mu ovo debitantsko izdanje osobno puno znači te da je, budući da je iznimno povezan sa svakom pjesmom, njemu i suradnicima bilo prilično izazovno pronaći točno onaj sound i vibru koja pogađa posebnu emociju kojom je vođen. "I, evo, sretan sam što smo u tome uspjeli: ponosno predstavljam ono što odsad možete čuti od prve do posljednje pjesme kad kliknete play na ‘Everyday View‘", zaključuje jedan od omiljenih domaćih mladih kantautora. D. Miklić
Možda ste propustili...

NA STREAMING PLATFORMU PARAMOUNT+

“Knuckles” stiže krajem travnja

NA DOMA TV PREMIJERNO STIŽE KRIMINALISTIČKA SERIJA “NOVAK”

Nikada nije kasno za novi početak

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: VANA BEARA

Poziv za sudjelovanje na Studio 54 Tributeu priznanje je za moje vokalne sposobnosti

2

NA DOMA TV PREMIJERNO STIŽE KRIMINALISTIČKA SERIJA “NOVAK”

Nikada nije kasno za novi početak

3

SYNTH-POP TRIO NASTUPIT ĆE 30. OŽUJKA U KLUBU OXYGENE

Pocket Palma u sklopu proljetne turneje stiže u Osijek