Mozaik
SVI SE OPRAŠTAJU OD MALI

Najusamljenija slonica uginula je u 49. godini
Objavljeno 30. studenog, 2023.
Desetljećima je PETA pozivala na puštanje slonice Mali u rezervat, no grad Manila i tamošnji zoovrt to su odbijali

Uginula je slonica Mali, koja je provela gotovo pet desetljeća sama u kavezu u zoološkom vrtu glavnoga grada Filipina, objavila je u srijedu PETA. Mali je uginula u utorak u svome betonskom oboru u zoološkom vrtu u Manili, gdje je u kavezu provela 46 godina.- Zbog ravnodušnosti i pohlepe slonica Mali uginula je jednako onako kako je živjela gotovo 50 godina: sama u betonskom oboru u zoološkom vrtu Manile - stoji u objavi udruge za zaštitu životinja. U divljini se azijski slonovi kreću u prostoru od 25 do 60 tisuća hektara. Čak i da je prostor koji je Mali imala na raspolaganju bio dvostruko ili trostruko veći, bio bi potpuno neadekvatan - kazao je jedan od aktivista PETA-e. Slavne osobe iz cijelog svijeta, među njima i dr. Jane Goodall i glazbenik Paul McCartney, bile su se pridružile PETA-inoj kampanji kojom se pozivalo na puštanje Mali u rezervat za životinje, u kojemu bi mogla uživati ​​u društvu ostalih slonova. No ni njihovi pozivi nisu urodili plodom.

- Grad Manila i zoološki vrt glavnoga grada Mali su osudili na više desetljeća samice, što je mučenje za slonice, koje bi život trebale provoditi među svojim majkama i sestrama, međusobno se štiteći i pomažući jedna drugoj u podizanju mladunčadi - stoji u PETA-inoj objavi. Stručnjaci su odavno rekli da je mentalno i fizičko stanje Mali iznimno loše.

Mali je bila glavna atrakcija zoološkog vrta u Manili. Od svojeg je krda odvojena kad je imala samo tri godine. Bila je dar Šri Lanke 1977. tadašnjoj filipinskoj prvoj dami Imeldi Marcos. H
Možda ste propustili...

OBJAVLJEN TRAILER ZA NOVI FILM “DEADPOOL & WOLVERINE”

Film koji je uvod u nove “Osvetnike”

SUSRET HRVATSKIH PLESNIH ANSAMBALA

Rok za prijavu plesnih uradaka je 10. lipnja

UNATOČ TOME ŠTO EBU TVRDI DA TO NATJECANJE NEMA VEZE S POLITIKOM

Zovu na bojkot Izraela na Eurosongu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 9. NAŠIČKI ROCK FEST

Publika zaplesala uz Deep
Purple, Stonese, ZZ Top...

2

FILM “THE FANTASTIC FOUR” STIŽE U KINA 2025.

Marvel predstavio svoju novu Fantastičnu četvorku, u kojoj je i - Pedro Pascal

3

DODIJELJENE NAGRADE BRITANSKE AKADEMIJE

“Oppenheimeru” pripalo sedam nagrada BAFTA-e