TvObzor
OD 22. STUDENOGA

Prestižna miniserija “Mala ptica” na HTV1
Objavljeno 17. studenog, 2023.
Od 22. studenoga na HTV1 u 21.15 prikazuje se prestižna miniserija "Mala ptica". Dramska je to serija od šest epizoda o pripadnici autohtonog naroda u Kanadi koja traži svoju biološku obitelj i otkriva tajne svoje prošlosti.

Bezhig Malu Pticu posvojila je židovska obitelj kada joj je bilo pet godina. Izbrisali su njezin identitet i postala je Esther Rosenblum. Sad je u dvadesetim godinama i Bezhig čezne za svojom izgubljenom obitelji i dijelovima života koji joj nedostaju. Potraga je odvede u kanadske prerije, gdje otkriva da je jedno od djece iz naraštaja koji je kanadska vlada prisilno odvodila iz obitelji tijekom politike koja je poslije nazvana "grabež šezdesetih".

Jednoga toploga ljetnog dana 1968. u rezervatu Long Pine u Saskatchewanu Bezhig Malu Pticu te njezinu sestru i brata policija i socijalne radnice otimaju njihovoj traumatiziranoj majci i daju na posvajanje bjelačkim obiteljima. Sada, 18 godina poslije, Bezhig, kojoj su posvojitelji promijenili ime u Esther Rosenblum, živi kao Židovka u Montrealu kojoj se čini da joj nije mjestu u njezinu ugodnu životu.

Autorice “Male ptice” su J. Podemski i H. Moscovitch, a redateljice E. Tailfeathers i Z. Hopkins. Glavne uloge tumače D. Contois, E. Jade, J. Odjick, L. Edelstein i M. Thrush. D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: VANA BEARA

Poziv za sudjelovanje na Studio 54 Tributeu priznanje je za moje vokalne sposobnosti

2

NA DOMA TV PREMIJERNO STIŽE KRIMINALISTIČKA SERIJA “NOVAK”

Nikada nije kasno za novi početak

3

SYNTH-POP TRIO NASTUPIT ĆE 30. OŽUJKA U KLUBU OXYGENE

Pocket Palma u sklopu proljetne turneje stiže u Osijek