Osijek
OMILJENA ADVENTSKA LOKACIJA

Advent i doček ove godine u Tvrđi, a kirbaj kod Školjke
Objavljeno 10. studenog, 2023.
Manifestacija Advent u Osijeku 2023. od 1. do 31. prosinca na Trgu Jurja Križanića i u Franjevačkoj ulici

Advent u Osijeku 2023. održavat će se u Tvrđi od 1. do 31. prosinca! Barokna Tvrđa, naime, zbog svoje atraktivnosti i sceničnosti slovi kao jedna od omiljenih adventskih lokacija u Hrvatskoj. Kod konkatedrale sv. Petra i Pavla tradicionalno će, pak, biti smješten adventski vijenac i veliki bor te će se ondje, uz prigodni program, svake nedjelje nakon večernje mise paliti adventska svijeća. Na tu lokaciju stižu i jaslice, te će ona biti aktivna od 1. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine.Kulturni centar Osijek raspisao je Javni poziv za davanje u zakup sajamskih kućica za pružanje djelatnosti prigodne prodaje i ugostiteljskih usluga te promociju vlastitih proizvoda na manifestaciji Advent u Osijeku 2023.

"Manifestacija Advent u Osijeku 2023. održat će se u razdoblju od 1. prosinca do 31. prosinca 2023. u Osijeku na lokacijama Trg Jurja Križanića i Franjevačka ulica. Organizatori su manifestacije Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka i Kulturni centar Osijek. Sudjelovanje podrazumijeva izlaganje, prodaju i prezentaciju autohtonih proizvoda i usluga te prezentaciju gastronomske ponude", navodi se u objavi.

Program u Tvrđi odvijat će se u tri zone, od kojih su dvije ugostiteljsko-prodajne zone. Zona A obuhvaća Trg J. Križanića, ispred crkve sv. Mihovila, i predstavlja kontinuirani centralni program Adventa u Osijeku 2023. godine, Advent u Tvrđi. Uz svakodnevnu ponudu prigodne hrane i pića zonu će obilježiti tradicionalni božićni ugođaj, prodaja suvenira i tradicijskih proizvoda u toplom božićnom ambijentu. Program podrazumijeva i pozornicu za glazbeni program, dječji program i različite aktivacije. Vikendom će zonu A dodatno obilježiti tematski Festival svjetla. (Vrijeme: 1. prosinca 2023. - 25. prosinca 2023.)

Zona B obuhvaća Trg Svetog Trojstva, a obilježava ju Festival jelki, a koje će posjetitelje dovesti do sada već prepoznatljivog najvećeg panoramskog kotača u Hrvatskoj. Zonu B obilježit će i otvaranje Središnjeg ureda Djeda Božićnjaka u Osijeku. Vikendom će i zonu B dodatno obilježiti tematski Festival svjetla. (Vrijeme: 1. prosinca 2023. - 25. prosinca 2023.)

Zona C smještena je u Franjevačku ulicu. Uz nju su vezana četiri adventska festivala za četiri vikenda, božićni ugođaj i glazbeni programi na velikoj pozornici, uz prigodnu ponudu hrane i pića. (Vrijeme: 1. i 2. prosinca 2023., 8. i 9. prosinca 2023., 15. i 16. prosinca 2023., 22. i 23. prosinca 2023. + Badnjak, 24. prosinca 2023).

Valja naglasiti kako će veliki lunapark ponovno biti kod Školjke, dakle u Parku kralja Držislava. Tvrđa će, pak, ove godine biti domaćin i novogodišnjeg programa, dječjeg i večernjeg, a za tu će se prigodu dodatno aktivirati i Trg Vatroslava Lisinskog.

Ivana Rab Guljaš
KOBASICE. BURGERI, LANGOŠICE, FRITULE...
U zoni A predviđeno je pet ugostiteljskih kućica i deset kućica za prigodnu prodaju. Od ugostitelja se zahtijeva da u ponudi imaju, između ostaloga, kobasice u pecivu, burgere, langošice, gulaš ili sarmu te fritule… U zoni B predviđeno je osam kućica za ugostiteljsku djelatnost.

Možda ste propustili...

U PRIVREMENOM KRUŽNOM TOKU U BLIZINI MOSTA

Srednji prst i bogat repertoar umjesto vožnje po pravilima

GISKO SE PRIDRUŽUJE MEĐUNARODNOM DANU DARIVANJA KNJIGOM

Knjige i slikovnice za OŠ Svete Ane

Najčitanije iz rubrike