Mozaik
MISS POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Krunu osvojila Leona Maroši
Objavljeno 25. rujna, 2023.
Ana Butorac iz Požege je prva pratilja, a Kasandra Javor iz Valpova je druga pratilja

Jedanaest lijepih djevojaka natjecalo se u Kutjevu na izboru Miss Požeško-slavonske županije, a samo jedna od njih mogla je steći pravo predstavljanja na izboru Miss Hrvatske 2023.Pobjednicom je proglašena Leona Maroši, a njezinim pratiljama Ana Butorac iz Požege kao prva pratilja i Kasandra Javor iz Valpova kao druga pratilja. Lijepa novoizabrana Miss Leona dolazi iz Požege, ima 23 godine i studentica je na Pravnom fakultetu u Osijeku. Visoka je 181 cm i bavi se odbojkom i gimnastikom. U slobodno vrijeme obožava čitati i duge šetnje, od najmanje deset kilometara. Svoju formu održava i plivanjem, a velika joj je ljubav ples. Pleše i to je čini sretnom. Odlično govori engleski jezik. Prijavom na izbor željela je vidjeti kako izgleda svijet mode i glamura. Ovaj izbor ljepote nije važan samo za natjecateljice i njihove obitelji nego i za cijelu Požeško-slavonsku županiju. Pobjednica će imati čast predstavljati svoju županiju na nacionalnom izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta. Na izboru su se, uz okrunjene djevojke, natjecale još: Mirna Jakšić, Lea Ilić, Anabela Berger, Melanie Tajdan, Emi Ančić, Enesa Radanović i Ena Bandalo.

Kutjevo, kao omiljeno mjesto gostiju i turista iz svih krajeva Hrvatske i svijeta, poznato je po gotovo osamstoljetnoj tradiciji uzgoja vinove loze na obroncima Krndije i proizvodnji kvalitetnih vina. Kada je riječ o kutjevačkim manifestacijama, dugo očekivani izbor za Miss donio je i pravo modno osvježenje na pragu jeseni. Djevojke su nosile odjeću butika Glamour i vjenčanice Nikolina. Uljepšavali su ih Sanela Andrijanić, zadužena za kosu, te visažistice Sonja Rožić i Lea Dragojević. U programu, koji je vodio Branko Uvodić, nastupili su Bernarda Bobovečki, Amir Kazić Leo i scenski studio ARTina.

- Posebno zahvaljujem gradonačelniku Josipu Budimiru, najzaslužnijem što se izbor održao u Kutjevu, i iznimno sam sretna što se još jedna Miss pridružila timu djevojaka koje će se u studenome natjecati na finalu izbora Miss Hrvatske - izjavila je Iva Loparić Kontek, direktorica Izbora Miss Hrvatske. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana