Sport
BARANJSKI FERIVI POLUMARATON

Trčanje u lijepom okruženju, a onda opuštanje i zabava
Objavljeno 22. rujna, 2023.
Svinjska kuga iselila je trkače iz blizine dvorca Tikveš, nova trasa utrke je Kopački rit i Kopačevo

Bilo je upitno hoće li se uopće održati, ali organizatori su ipak našli način i ove subote će se osmi put trčati Baranjski Ferivi polumaraton. Izmijenjeno je mjesto održavanja, trasa je potpuno nova, ali trkačicama i trkačima je to manje važno, samo je bitno da se opet trči u lijepom baranjskom okruženju.Utrka će silom prilika imati drukčiju trasu negoli ju je ta sad već tradicionalna baranjska utrka imala dosad. Start i cilj neće biti kod dvorca Tikveš, nego kod Prijamnog centra Parka prirode Kopački rit. Organizatorima je planove pokvarila svinjska kuga, zabranivši dolazak trkačica i trkača kod dvorca Tikveš, gdje je uvijek dosad bio start i cilj Baranjskog Ferivi polumaratona. Kod dvorca Tikveš je šumsko područje, pa zbog mjera suzbijanja afričke svinjske kuge tamo se ne smiju održavati masovnija događanja i organizatori iz Atletskog kluba Slavonija-Žita sa svojim suradnicima našli su novo rješenje.

- Start i cilj svih utrka bit će kod Prijemnog centra Parka prirode. Polumaratonska utrka od 21 kilometar ići će od Prijemnog centra do Kopačeva, kroz koje će se trčati, zatim će biti povratak do Prijemnog centra i utrka se nastavlja Kopačkim ritom, preko pristaništa Sakadaš do mjesta Kozjak, gdje je okretište. Naravno, onda slijedi povratak do Prijemnog centra, gdje je i cilj utrke - pojasnio je Marko Grgurić iz kluba organizatora utrke, AK Slavonija-Žita.

Iako je trasa promijenjena, ne znači da će biti manje atraktivna. Naprotiv...

- Iako smo zbog problema sa svinjskom kugom morali mijenjati stazu, nova je licencirana, ali smo sad dobili atraktivnu i brzu stazu s dosta ravnih dijelova, što trkačima odgovara i mogli bi ove godine pasti brojni osobni rekordi. Utrka građana i štafeta 3x5 kilometara održat će se sličnom rutom, a dječje utrke bit će kod Prijemnog centra Kopačkog rita - dodao je Grgurić.

U subotu će prvi sa starta krenuti polumaratonci, u 10 sati, a utrka građana i štafeta startaju pola sata kasnije. Točno u podne počinju i dječje utrke.

Unatoč problemima i raznoraznim peripetijama zbog te svinjske kuge, Slavonija-Žito je sa svojim neumornim suradnicima našla način kako u Baranju ponovno dovesti veliki broj trkačica i trkača, zaljubljenika u sport i prirodu, pa bi i ova utrka trebala biti kvalitetna i masovna. Organizatori očekuju između 700 i 800 trkača, a nakon što završi trčanje, kreće zabava. Za sve posjetitelje kod Prijamnog centra bit će organizirani razni popratni sadržaji - zabavan program, radionice, fun zona za djecu, coffee corner, glazba.... Isplati se i ove subote doći do Kopačkog rita.

Ivana Liović
Besplatni prijevoz do Kopačkog rita
Organizatori Baranjskog Ferivi polumaratona za sve su sudionike utrke, ali i one koji bi samo kao gledatelji željeli biti dio tog događaja, osigurali besplatan prijevoz autobusom iz Osijeka do Prijemnog centra JU PP Kopački rit. Polasci u Baranju su u 8.30 te 11 sati kod mosta Dr. Franjo Tuđman. Povratak za Osijek bit će u 14 sati.

Startni paketi
U današnje popodne (petak) bit će podjela startnih paketa od 17 do 20 sati ispod zapadne tribine stadiona Gradski vrt Osijek. Paketi za sudionike dijelit će se i na prijemnom centru PP Kopački rit u subotu od 8.30 pa do starta utrke.

Raspored utrke
8.30 - otvaranje prijava

9.50 - svečano otvaranje

10 - start 8. Baranjskog Ferivi polumaratona

10.30 - start Utrke građana i štafete 3x5 km

12 – start dječjih utrka

Start i cilj utrka su kod Prijamnog centra PP Kopački rit

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA PROMENADI SE OPET TRČALO I DARIVALO

Lijep dar gradu za rođendan,
ali i donacija KBC-u Osijek

2

REAKCIJE IZBORNIKA NA ŽDRIJEB EURA

Dalić: Izvukli smo nedvojbeno
najtežu moguću skupinu

3

POVEĆALI PREDNOST NA VRHU LJESTVICE

Nogometaši Hajduka svladali Goricu