Sport
DOGODILO SE U PONEDJELJAK, A SVI JOŠ PRIČAJU SAMO O TOME

Imamo dvije bronce i srebro, sad je vrijeme za nešto više
Objavljeno 9. lipnja, 2023.

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja pripreme za završni turnir Lige nacija. Petak je trebao biti veliki dan za Zlatka Dalića i njegove izabranike, imali su zakazanu audijenciju kod pape Franje, ali u Vatikan nisu otišli. Zbog hitne operacije Pape posjet je otkazan, a umjesto audijencije na rasporedu je bio još jedan obični radni dan. Trening, odmor, druženje...



Pred novinare je u Rijeci izišao bivši Hajdukov dvojac Nikola Vlašić i Mario Pašalić. Naravno, kad su ispred mikrofna Splićani ne može bez pitanja o Marku Livaji i incidentu koji se dogodio na prvom treningu Vatrenih početkom ovog tjedna u Rijeci. Iako bi "slučaj Livaja" već jednom trebao pasti u neki peti plan, jer pred momčadi je finalni turnir Lige nacija u Nizozemskoj, jednostavno ne može bez toga.

- Dogodio se u ponedjeljak, mi smo u petku i svi pričaju o tome - jasan je bio Pašalić. I onda je o toj temi dodao još nekoliko rečenica.

- Tužan sam zbog načina na koji je otišao. Marko ima moju podršku, poštujem njegovu odluku, ali mi je žao što ćemo biti uskraćeni za najboljeg igrača HNL-a. Osuđujemo ispad, smatram da klupske frustracije i animozitet trebaju ostati sa strane kada je reprezentacija u pitanju. Ovdje smo svi s istim ciljem. Tome nije mjesto na treningu pred djecom - rekao je Pašalić, dok je njegov partner na press-konferenciji Nikola Vlašić na isto pitanje bio kratak:

- Slažem se sa svime što je Paša rekao. Žao mi je što se to toliko komentira. Imamo povijesnu šansu za zlato u Ligi nacija. Očekujemo da se koncentriramo na to.

Doista, Livaju treba ostaviti po strani, treba se okrenuti i onome što Hrvatsku čeka u Nizozemskoj. U srijedu naša izabrana vrsta igra polufinale Lige nacija, suparnik je domaće Oranje. Ulog je velik, pobjeda nosi finale i borbu za pobjednički pokal.

- Imamo dvije bronce i srebro s velikih natjecanja, bilo bi lijepo da se uzme i zlato. Nema pritiska, jer sam ulazak na završni turnir je velik uspjeh. No kada smo već tu, pokušat ćemo ostvariti maksimalan rezultatat - kazao je Pašalić, koji je na kraju sezone opet u središtu zanimanja. Mediji su se raspisali kako bi ovo ljeto mogao napusti Atalantu, ponuda navodno ima dosta. Uglavnom iz Lige petice i velikih klubova.

- Vidjet ćemo što će biti. Ne razmišljam o tome. Imam ugovor još dvije godine, ovdje sam fokusiran na reprezentaciju.

U Atalanti dijeli svlačionicu s dvojicom nizozemskih veznjaka, Teunom Koopmeinersom i Martenom De Roonom.

- Koopmeiners je sigurno jedna od najvećih opasnosti koja nas čeka u srijedu u Rotterdamu. S obojicom igram godinama i stvarno su jako opasni veznjaci, trener ih zna rotirati, ali možda čak i obojica zaigraju od prve minute. Igrači su to koji imaju velike kvalitete. Na kraju krajeva, standardni su u Atalantinoj početnoj jedanaestorici. Međutim, sigurno nisu jedini opasni u nizozemskoj momčadi.

Livaja je otišao, Kramarić protiv Nizozemske možda bude u špici, otvara se pozicija za Vlašića na desnom krilu...

- Ne zamaram se tim, tu je izbornik da odluči tko će na teren. Imamo još nekoliko treninga nakon kojih će sve biti jasnije - dodao je Pašalić.

Hrvatska će odraditi vikend u Rijeci, a onda slijedi odlazak u Nizozemsku na završnicu Lige nacija. U srijedu je i utakmica s Nizozemcima...

Ivana Liović
Nizozemci su europski vrh
Nikola Vlašić, kao i Pašalić, igra u Italiji. Pod trenerskim ravnanjem Ivana Jurića odigrao je odličnu sezonu u Serie A.

- Dolazak u Torino bio je pun pogodak. Započeo sam dobro, malo pao, pa se opet dignuo. Produljenje ugovora? I Torino i West Ham znaju moju želju, vidjet ćemo što će biti. Ono što je sigurno je da imam 25 godina i da su moje najbolje utakmice tek preda mnom - kazao je Vlašić te prokomentirao Nizozemce.

- Imaju odličnu defenzivnu liniju. Veza im je jaka, mladi Xavi Simons je eksplodirao. Jaki su, europski vrh, ali možemo protiv njih.

Koga bih u finalu?

- Italiju, jer tamo igram.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana