Mozaik
PROSLAVILA 20 GODINA KARIJERE

Amira Medunjanin
zapjevala uz orkestar
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Glazbena diva Amira Medunjanin u četvrtak navečer je u zagrebačkoj Areni s nekoliko kolega gostiju i nekoliko tisuća obožavatelja proslavila 20 godina svojega glazbenog djelovanja. Udružila je snage sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, pod ravnanjem maestra Jurice Petrača, te je publici poklonila koncert za pamćenje.

Od samoga početka koncerta dvoranom je vladala savršena atmosfera i emocija, a iz pjesme u pjesmu Arenom se orio sve jači pljesak oduševljene publike. Amira je koncert otvorila pjesmama "Jano mori" i "Kad ja pođoh na Bentbašu", a repertoar je nastavila hitom "Moj dilbere" u pratnji Boška Jovića. Violinist Matej Mihaljević Amiri pridružio se na pjesmi "Gde si dušo, gde si rano", a u duetu s Markom Kutlićem otpjevala je "Baladu" i "Da sam ja netko". "Ti si mi u krvi" i "U mraku oceana" izvela je s Lu Jakelić, a klapa Motovun joj se pridružila u pjesmama "Tija bi te zaboravit" i "Cetina". Uz Simfonijski orkestar HRT-a, Amiru je Antonio Vrbički pratio na harmonici, Boško Jović na gitari, a Mario Rašić na basu.

Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica, čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, na velikom je koncertu u Areni izvela tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Oduševljenje publikom nije skrivala, a u nekoliko je navrata istaknula koliko joj znači što su se okupili na tom predivnom koncertu u zagrebačkoj Areni. T.K.
Najčitanije iz rubrike