Sport
NERADNI DAN U GRADSKOM VRTU

Amerikanci ponudili milijun eura, Osijek je prihvatio ponudu
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Ukrajinski buntovnik će, prema svemu sudeći, otići u MLS, u klub koji je za njega poslao ponudu i u travnju

Prije će netko u Osijeku pronaći naftnu bušotinu negoli ovih dana dobiti vijest sa stadiona Gradski vrt koja bi mogla zagolicati navijačku maštu. Sportski direktor Ivica Kulešević radi i šuti, neki su otputovali na odmor, dok većina pakuje stvari i transferira ih u novi dom NK Osijek, Opus arenu na Pampasu. O mogućim transferima, posebice dolascima, ni riječi.



Uglavnom u osječkom nogometnom klubu ništa nova, na Tijelovo se blagovalo i uživalo u neradnom danu, a ono što je sve izglednije jest to da će 25-godišnji Ukrajinac Jevhen Čeberko uskoro napustiti Slavoniju. Nije to ništa neočekivano, ono što je Ukrajinac priželjkivao u travnju moglo bi se ostvariti u lipnju. Za braniča Osijeka navodno je došla ponuda od milijun eura iz MLS-a, a Osijek to ne planira odbiti. Zapravo, prema kuolarima, klubovi su se već dogovorili, nogometaš Osijeka zadovoljan je uvjetima koji su mu ponuđeni i za potpis ugovora treba srediti još samo neke formalnosti, kao što je liječnički pregled te viza za SAD. Osijek bi na ime odštete trebao dobiti milijun eura, a to znači da na Čeberku nije izgubio. Zapravo, nešto će i zaraditi. Ukrajinac je u Gradski vrt stigao 2022. iz austrijskog LASK-a, za što je izdvojeno 800.000 eura. Spominje se MLS, ne navodi se o točno kojem je klubu riječ, ali poznato je da već duže vrijeme prati Čeberka i prije dva mjeseca već je slao ponudu u Gradski vrt. Tada je Osijek odbio ponudu, jer zbog odlazaka (i ozljeda) Čeberko mu je trebao za završnicu sezone, a tada je Ukrajinac povukao onaj neslavan potez zbog kojeg je bio i suspendiran. Uoči važne utakmice protiv Rijeke odbio je putovati na Rujevicu uz objašnjenje: "Nisam spreman". Ostavio je momčad na cjedilu i na sebe navukao bijes.

- Ovakva reakcija dogodila se nakon što je prošlog tjedna stigla službena ponuda jednog inozemnog kluba za njegov transfer. Ista je odbijena, budući da se klub nalazi u delikatnom trenutku sezone, traži rezultatsku stabilizaciju i zadržavanje trećeg mjesta, odnosno da je deficitaran na poziciji središnjeg braniča. Budući da je igrač inzistirao na odlasku, predloženo mu je da se transfer realizira nakon završetka prvenstva, na što on nije pristao - poručeno je tad iz NK Osijek, uz poruku da nitko ne može ucjenjivati klub, poigravati se s njegovim ugledom, ili stavljati vlastiti interes ispred interesa NK Osijek. Čeberko je tad bio udaljen iz momčadi i novčano kažnjen, no ukrajinski se stoper posuo pepelom, uputio javnu ispriku svima u klubu i navijačima te je ubrzo vraćen u kadar. I sad bi mogao preko bare, jer ono što nije ostvario tijekom travnja, mogao bi u lipnju.

Sportski direktor Ivica Kulešević prije nekoliko dana je kazao: "Razgovaramo s Marcom Pašalićem, ali posao je daleko od gotovog. Ni danas nije jasno koliko se odmaknulo u pregovorima s tim 22-godišnjim igračem Borussije Dotrmund, koji je mladi reprezentativac Hrvatske i kojemu istječe ugovor s Nijemcima. Radi se na dovođenju Pašalića, ali u strogoj tajnosti". Tijekom svakog prijelaznog roka u Osijeku je ista priča, naime, svaki razgovor o mogućim dolascima obavijen je velom tajne.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku