Sport
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Sljedeće godine bit ćemo europska regija sporta
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Osječko-baranjska županija 2024. godine bit će Europska regija sporta. Ulaganje u sport, promociju sporta i motivaciju za bavljenje sportom prepoznali su i u organizaciji ACES European Capitals and Cities of Sport Federation, pa je tako krajem prošle godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu ta titula i dodijeljena. Uz iznimnu čast, bit će to prilika da se u Osječko-baranjskoj županiji stavi još veći naglasak na sport, na izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena i podizanje kvalitete i uvjeta za treniranje i rekreativaca i profesionalaca. Za dobivanje te titule zasluge sigurno ima što je Osječko-baranjska županija odličan domaćin brojnih međunarodnih sportskih priredbi.

- Osječko-baranjska županija domaćin je brojnim amaterskim i vrhunskim sportskim događajima kao što je DOBRO World Cup, Pannonian Challenge, niza prvenstava u streljaštvu i nedavnog Svjetskog prvenstva u ribolovu. U svim segmentima pokazali smo opravdanost naše kandidature - rekao je Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, koja njeguje dugogodišnji partnerski odnos s Dobro World Cupom.

- Dobro World Cupa otvara vrata najboljim svjetskim gimnastičarima, ali je i prilika domaćim gimnastičarima pred domaćom publikom pokazati zavidna ostvarenja. Čestitke na organizaciji i svima onima koji aktivno sudjeluju. Ovo također služi kao promocija gimnastike i bavljenja sportom među mladima, a posebno u kontekstu toga što je Osječko-baranjska županija sljedeće godine Europska regija sporta. Gimnastika je jedan od bazičnih sportova i zato je od iznimnog značenja, tako da je ovaj događaj u sportskom smislu na vrhunskoj svjetskoj razini, a uvjeran sam da će ponovno pridonijeti turizmu i grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, koji postaju sve poželjnija destinacija za dolazak - rekao je Josip Miletić, zamjenik župana.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...