Sport
CHRISTINA ZWICKER I TINA ZELČIĆ

Dvije gracije love finala
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Članice ZTD-a Hrvatski Sokol plijenit će pozornost na gimnastičkom podiju

Nastupale su već u Osijeku, ali njihova je velika želja osjetiti ove godine osječku publiku i prikazati se pred velikim televizijskim gledateljstvom, s obzirom na to da će subotnja i nedjeljna finala ići, kao i svake godine, u izravni televizijski prijenos.Christina Zwicker i Tina Zelčić, dvije Zagrepčanke, klupske kolegice, članice ZTD-a Hrvatski Sokol, dvije vršnjakinje, 21-godišnjakinje, bit će uzdanice hrvatske ženske gimnastike na DOBRO World Cupu 2023. Tek nešto više od mjesec dana starija Christina već je nastupila jednom u finalu u Osijeku. Bilo je to 2021., kada je na gredi osvojila peto mjesto. Prošle godine nije nastupala zbog ozljede, a ove godine nastupa na dvovisinskim ručama i na gredi, tako da će biti na programu oba kvalifikacijska dana. Ovo će joj biti treći Svjetski kup ove godine, nakon Varne i Tel Aviva, odakle je stigla izravno u Osijek.

- Osijeku se uvijek posebno veselim. To mi je najdraže natjecanje koje postoji. Za početak, zbog atmosfere u dvorani, zbog domaće publike, zato što smo svi nekako tih dana vezani jedni uz druge. Sve se bodri i osjeti se poticaj koji dobiješ i koji osjetiš u trenutku da te gledaju svi tvoji, da je osim publike u dvorani dosta ljudi i pred televizorima, pa te svi znanci i prijatelji mogu vidjeti, jer ostala natjecanja u svijetu nisu toliko dostupna. Sama pomisao na to da te mogu doći pratiti tvoji bližnji, nama puno znači. Osijek je najbolje organizirano natjecanje koje postoji. Odlična je povezanost hotela i odlična povezanost između dvorane za zagrijavanje i glavne dvorane, točno znaš kada nastupaš, stigneš se vratiti i zagrijati, pratiti natjecanje s prozora u dvorani za zagrijavanje. Također, remao sadašnjem iskustvima, sprave mi odgovaraju, tako da i tu nemam nikakvih primjedbi. Mislim da postoje svi uvjeti za dobar nastup, da uživam u nastupu i da će publika uživati. Cilj je ulazak u finale, a onda je sve moguće - pričala je Christina Zwicker, jedna od najljepših hrvatskih sportašica, u jednom izboru izabrana i za najljepšu Hrvaticu.

Ništa manje pozornosti neće plijeniti ni Tina Zelčić. Nedavno je došla do prve medalje u Svjetskom kupu. U bugarskoj Varni osvojila je drugo mjesto. Cilj joj je prvi put nastupiti u finalu pred osječkom publikom. Prošle godine bila je jako blizu. Zauzela je deveto mjesto.

- Tada me dobila posljednja cura koja je nastupala, pa me spustila na deveto mjesto, zbog čega nisam nastupila u finalu. Cilj mi je i velika želja ove godine nastupiti u finalu. Publika je predivna i nadam se da ću je doživjeti u nedjelju u finalu. Nastupat ću samo na gredi s istom vježbom s kojom sam nastupala u Varni, kao i prošlog tjedna na Prvenstvu Hrvatske u Osijeku, što mi je bila priprema za Svjetski kup. Očekujem sličnu konkurenciju kao u Varni, a na meni je pokazati što znam i mogu i što to treniram cijele godine - rekla je Tina Zelčić.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...