Regija
GRADSKO VIJEĆE ODLUČILO

Na natječaju za zakup oko 278 ha
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
DONJI MIHOLJACGradsko vijeće Donjeg Miholjca jednoglasno je donijelo odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada. Riječ je o četiri čestice u katastarskim općinama Donji Miholjac i Rakitovica ukupne površine oko 278 hektara. Zemljište se daje u zakup na rok od 15 i 25 godina, ovisno o vrsti proizvodnje.

Pročelnica Upravnog odjela za komunalne, gospodarske, društvene djelatnosti i stručne poslove Sanja Hatvalić objasnila je proceduru vezanu uz zakup zemljišta te izvijestila vijećnike da su sve čestice veće od 50 hektara i da je u tom slučaju zakonom propisano da se zemljište može dodijeliti u zakup samo ponuditelju koji se bavi stočarstvom, dugogodišnjim nasadima, povrtlarstvom ili proizvodnjom šećerne repe.

Gradonačelnik Goran Aladić smatra da je natječaj u pravom smjeru jer je dobivena prethodna suglasnost Ministarstva poljoprivrede te je izrazio nadu da će se javiti veći broj građana.

- Natječaj je u potpunosti sukladan zakonu jer da nije, Ministarstvo ne bi dalo suglasnost. Predložili smo ovakav natječaj kako bismo obuhvatili što više ponuditelja – rekao je gradonačelnik Aladić.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili godišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za 2022. godinu. Ostvareno je 35.507.617 kuna prihoda te 33.571.553 kuna rashoda.

Na sjednici je jednoglasno prihvaćen i program održavanja komunalne infrastrukture u 2022. godini, a većinom glasova program građenja infrastrukture, o čemu se vodila rasprava. Vijećnik Hrvoje Pleša upozorio je da je od planiranih 45 milijuna kuna realizirano manje od 3 milijuna kuna ili samo šest posto.

- Malo se napravilo jer je bilo malo natječaja i nismo mogli prijavljivati naše projekte - rekao je gradonačelnik.

Predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović također je konstatirao da se slabo ulagalo u komunalnu infrastrukturu te zaključio kako nije dobro čekati samo natječaje i da drugi donose novac u Donji Miholjac. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PAPRIKAFEST PROMOCIJA BARANJSKOG CRVENOG ZLATA

Lug - dom najbolje mljevene
paprike na kugli zemaljskoj

2

UDRUGA “SPRETNE I SRETNE”

Na 6. "Baranjskoj už'ni"
goste dočekalo 40-ak vrsta jela

3

OD 1. LISTOPADA PROMJENE NA ČELU ŽURE

Tin Dogan novi je direktor Županjske razvojne agencije