TvObzor
ADAPTACIJA HIT IGRICE JE HIT U KINIMA

Super Mario Bros. film ruši rekorde u Japanu
Objavljeno 9. lipnja, 2023.

Super Mario Bros. film ostvario je odličan uspjeh diljem svijeta s 1,2 milijarde dolara, ali jedan od većih uspjeha valja istaknuti i onaj u Japanu!Animirana avantura, snimljena prema kultnoj japanskoj video igrici, od otvaranja 28. travnja na tom je tržištu zaradila 71 milijun dolara (10 milijardi japanskih jena) u samo 31 dan što je najbrža zarada za neku ne-japansku animaciju na japanskom tržištu. Navedene brojke objavio je lokalni distributer Toho-Towa koji još nije objavio projekcije za vrijeme ukupnog prikazivanja u kinima, ali sumnja se da će dostići trenutnog rekordera na tom tržištu, a to je lokalno producirani “Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Train” koji je zaradio 288 milijuna dolara (40,4 milijarde japanskih jena) 2020. godine. “Super Mario Bros.” je trenutno je četvrti po zaradi diljem svijeta za jedan animirani film, iza “Snježnog kraljevstva”, nastavka “Snježno kraljevstvo 2” i remakea “Kralja lavova”.

Uspjeh Super Marija na japanskom je tržištu tim značajniji jer su holivudski naslovi tamo tijekom pandemije jako slabo prolazili pa se čini da se njihova popularnost polako vraća. Ove je godine jedan od najočekivanijih naslova igrana “Mala sirena” Roba Marshalla, a hoće li uspjeti i u Japanu saznat ćemo uskoro jer 9. lipnja stiže na to tržište. Za taj film rane projekcije su da će prijeći navedenih 10 milijardi japanskih jena što su dosad uspjeli drugi Disneyevi animirani remake-ovi “Ljepotica i zvijer” (12,4 milijardi jena = 88 milijuna dolara) 2017. te “Aladdin” (12,1 milijardi jena = 86 milijuna dolara) 2019. godine.

Valja spomenuti i zanimljivost stava japanskog tržišta prema glavnoj glumici Halle Bailey koja je utjelovila Ariel: dok u Americi i Kini nisu zadovoljni njezinim izborom, u Japanu iskusni analitičar za zabavne sadržaje Saito Hiroaki navodi da je “Ariel sirena koja živi u moru tako da nema potrebe vjerno reproducirati boju kose i kože kao što smo gledali u animiranoj verziji”.

”Super Mario Bros.” još uvijek igra i u hrvatskim kinima, kao i “Mala sirena”, koja se može pogledati u originalnoj i sinkroniziranoj verziji. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OD 23. RUJNA NA HTV1

Druga sezona serije “Hotel Portofino” snimana u Hrvatskoj

2

PRVU EPIZODU NE PROPUSTITE 24. RUJNA NA NOVOJ TV

Kreće jubilarna sezona “Supertalenta”

3

PRVU EMISIJU POGLEDAJTE U NEDJELJU NA HTV1

Kreće 11. sezona ”Volim Hrvatsku”