Mozaik
MEĐUNARODNI DAN DUNAVA

Drugo izdanje Dunav Festa u Vukovaru od 22. do 24. lipnja
Objavljeno 7. lipnja, 2023.

Drugo izdanje Dunav Festa, kojime se obilježava Međunarodni dan Dunava, ponudit će raznovrsni program za sve uzraste te bogatu gastronomsku ponudu duž šetnice uz tu rijeku u Vukovaru od 22. do 24. lipnja, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u srijedu.

"Grad Vukovar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara tradicionalno organizira manifestacije kojima se obilježava 29. lipanj kada je Međunarodni dan Dunava. Prošle godine odlučili smo se tu manifestaciju podići na višu razinu te smo objedinili sve događaje u Dunav Fest", objasnio je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš istaknuo je da se manifestacijom promiče kultura toga područja. "Zadovoljstvo nam je na ovaj način predstaviti bogatstvo naše kulture stoga se u sklopu programa prikazuju filmovi serijala Vučedolske tajne", rekao je. Otvorene su i prijave za fišijadu, odnosno natjecanja u pripremi fiš-paprikaša, koja će se održati u subotu.

"I ove godine raspisali smo javni poziv za natjecanje u fišijadi koji je otvoren do 15. lipnja. Osim natjecateljskog dijela organizirano je i kuhanje fiša za sve naše posjetitelje. Kroz sva tri dana program će upotpuniti i sajam tradicijskih proizvoda te susreti folklornih društava", kazala je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić te dodala kako je organiziran i Tjedan dunavske kuhinje gdje će se od 22. do 29. lipnja godine u ugostiteljskim objektima pripremati specijaliteti dunavske ribe.

Program uključuje i nastupe skupine Plamingo Arts, koja će u četvrtak održati performans s vatrom, te bubnjarskoga benda iz Osijeka RitmOS.

Tribina na temu sigurnosti u plovidbi predviđena je za petak, kao i nastup cirkuske skupine "Cirkultura i Loop Cirkus", a događanja za taj dan zatvorit će nastup tamburaškoga sastava Zlatni Dukati.

Ekološka akcija čišćenja obale Dunava od Lučice do Stare klaonice održat će se u subotu ujutro. Istoga dana navečer održat će se smotra folklornih društava "Dunav Svome gradu", a manifestaciju će koncertom zatvoriti Sandi Cenov.    

Direktorica je također izrazila da očekuje porast broja noćenja tijekom manifestacije. "Ovakve vrste događanja utječu na broj dolazaka i noćenja u Vukovaru te očekujemo da će manifestaciju posjetiti brojni posjetitelji iz susjednih gradova i županija", istaknula je. H

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike