Osijek
ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Školarci prikupili 20 tona čepova
Objavljeno 7. lipnja, 2023.
U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske, u utorak je održana predaja plastičnih čepova koji su prikupljeni u sklopu akcije "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Čepovi će biti predani tvrtki Drava International, a novčana sredstva bit će donirana Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Cilj akcije je pomoć Udruzi kroz recikliranje prikupljenih čepova kako bi se osiguralo financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se nastoji priridonijeti i očuvanju okoliša.

- Od 2017. godine, kada smo započeli akciju, prikupili smo više od 20 tona čepova. Posljednja predaja čepova bila je u prosincu 2022., kada smo skupili 3720 kilograma, a ove godine, osim odgojno-obrazovnih ustanova iz Osječko-baranjske županije, pridružile su nam se i organizacije s područja Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije, pa smo tako uspjeli značajno premašiti prošlogodišnju brojku - rekao je Robert Škorvaga, voditelj poslova prevencija u PU-u. Akcija je postala prepoznatljiva u Osječko-baranjskoj županiji gdje aktivno u njoj sudjeluje veliki broj dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, tvrtki, građana, državnih ustanova i dakako, policija.

- Jako sam ponosna na svoje učenike koji su prepoznali hvalevrijednu akciju skupljanja čepova za najpotrebitije. Naši su učenici tijekom ove školske godine prikupili 250 boca od pet litara čepova, a imali smo i "Big bottle challenge", natjecanje u kojemu su svi razredi prikupljali čepove, a pobijedio je 5. razred s najviše boca. Svaka im čast i veliko hvala, a uskoro ih čeka i nagrada - rekla je ravnateljica Osnovne škole Cvjetno Briješće Ivana Mihaljević.

Dječja gradonačelnica Grada Osijeka i članica Društva “Naša djeca” Aleksandra Miljević, objašnjava: “Prije svega želim zahvaliti svim učenicima i osnovnim školama grada Osijeka i okolice te Policijskoj upravi koja će prevesti prikupljene čepove na reciklažu. Jako mi je drago vidjeti količinu prikupljenih čepova i smatram da je bitno govoriti o ovakvim temama i provoditi akcije jer tako pomažemo ne samo oboljelima, nego i našom planetu Zemlji. E.Lukić

Elena Lukić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike