Osijek
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “UČIMO ZAJEDNO 6”

Osigurana 162 pomoćnika u nastavi za ukupno 168 djece
Objavljeno 6. lipnja, 2023.
U utorak je održana završna konferencija projekta "Učimo zajedno 6", čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri su 46 osnovnih i osam srednjih škola kojima je Županija osnivač. Projekt je vrijedan 974.038,30 eura, od čega su 925.336,39 eura nepovratna sredstva Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna, a 48.701,92 eura osigurala je Osječko-baranjska županija.

- Projektom su osigurana 162 pomoćnika u nastavi za ukupno 168 djece s poteškoćama. Osječko-baranjska županija dodatno je povećala cijenu rada pomoćnika u nastavi s 25 na 30 kuna/sat te na taj način dodatno honorirali njihov vrijedan rad. I dalje ćemo nastaviti ulagati u obrazovanje, djecu i mlade kako bismo zajednički stvorili uspješnu i snažnu zajednicu - kazao je Miletić. Jedna od škola uključenih u projekt od samih početaka je i OŠ kralja Tomislava Našice, a ravnateljica Vlatka Zahirović ističe kako je pomoć asistenata u nastavi golema.

- Ove godine imali smo 14 pomoćnika u nastavi zahvaljujući kojima smo djeci omogućili kvalitetu nastave i adekvatan pristup učenju. Susrećemo se s različitim oblicima poteškoća kod djece, od onih u kretanju i ponašanju, pa do poteškoća u učenju te nisam sigurna kako bismo uopće mogli organizirati nastavu bez pomoći asistenata - zaključila je Zahirović. M.Bu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike