Regija
INTERPRETACIJSKA I AUTORSKA VEČER

29. dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe
Objavljeno 7. lipnja, 2023.
PLETERNICA



"Napokon nam je stigao mjesec lipanj – najljepši, najživlji, najveseliji i najraspjevaniji te bogat aktivnostima. Mi smo ponovno okupili sve svoje udruge, sve svoje sportske klubove i udružili se kako bismo ovaj mjesec popunili", rekla je direktorica Turističke zajednice Pleternice Ivana Ketović Marjanović najavljujući program manifestacija u kojem će najraspjevaniji dio biti jedinstveni dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe. Održat će se 29. put, 10. i 11. lipnja na Trgu bećarca. Organizatori se nadaju lijepom vremenu, a za slučaj kiše pripremljena je dvorana u Interpretacijskom centru Terrapanonica.



Prve večeri na programu je 16 pjesama koje već otprije znamo, a druga je večer autorska s 13 novokomponiranih skladbi. "Novina je što su sve ovogodišnje pjesme napisane aranžmanski, svaka pjesma ima svoj notni zapis, kako na prvoj večeri tako i na drugoj. To će nam omogućiti lakše ponavljanje tih pjesama jer velik broj pjesama s autorskih večeri padne u zaborav. Ovako imamo sve zapisano i moći ćemo možda jednog dana imati i retrospektivu Cvjetića glazbe", rekao je Valentin Petranović, novi predsjednik Glazbenog društva Cvjetići glazbe, te dodao kako će prvi put pjevače pratiti Tamburaški ansambl Glazbene škole Požega.



Kao popratne aktivnosti dopodne će se održati Dječji malonogometni turnir Cvjetići, a nakon toga u 16 sati na Trgu bećarca počet će Dječji sajam, koji će se održavati i u subotu i u nedjelju.



“Ono što mi kao Grad svake godine radimo, to je umrežavanje svih naših ustanova i udruga te da pokušamo ponuditi našim stanovnicima i gostima jedan cjelokupan doživljaj. Ovaj tjedan posvećen je djeci, dječjim osmijesima i dječjem stvaralaštvu”, rekla je gradonačelnica Marija Šarić. B.S.T.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike