Mozaik
DODAN JE JOŠ JEDAN NASTUP U TVORNICI KULTURE DAN PRIJE

Slovenski bend Joker Out u roku od 5 sati rasprodao prvi koncert u Hrvatskoj
Objavljeno 5. lipnja, 2023.

Slovenski Joker Out rasprodali su prvi samostalni koncert u Hrvatskoj, predviđen za 11. studenoga 2023. u Tvornici kulture, u samo pet sati od trenutka puštanja u prodaju. Dodan je drugi datum na istoj lokaciji, i to 10. studenoga.



Najpopularniji slovenski rock-bend u manje od pola dana prodao je 1500 ulaznica za prvi hrvatski solo cjelovečernji nastup, i to čak pola godine unaprijed. Joker Out su se tako upisali u povijest kao rekorderi i jedini novi regionalni bend koji je najbrže rasprodao koncert u Hrvatskoj, a uspjeli su postići ono što nije uspio ni jedan izvođač iz Slovenije prije njih. Najpopularniji slovenski rock-bend će u Tvornici kulture, dvije večeri zaredom, pokazati zašto se jako brzo prometnuo u bend koji osvaja svojim live nastupima nabijenim energijom. Da je riječ o grupi koja kod nas niže velike uspjehe, moglo se vidjeti već nakon nastupa na Sea Star Festivalu, kao i na Šalati, na kojoj su nastupili prije dvojca Buč Kesidi, kada su pokazali da su slovenski izvođač koji ima najjaču hrvatsku fan-bazu.



Pjesma "Carpe Diem" ušla je na Billboardov popis ukupno najviše streamanih pjesama u Hrvatskoj, eurovizijski hit i generacijska himna samo na Spotifyju ima više od deset milijuna slušanja i dobila je epitet treće najvruće pjesme Eurosonga. Uvršteni su na IMPALA popis 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju u 2023., a višestruki su dobitnici nagrade Zlata piščal, "slovenskog Grammyja", za izvođača i mladu nadu godine, dok su na MAC Awards nominirani za najboljeg regionalnog ex YU rock-izvođača. Uz nastup na Eurosongu, pod povećalo su došli i s duetom "New Wave" s rock-ikonom Elvisom Costellom, koji će surađivati i na novoj pjesmi "Indecent Notions".



Dosad su objavili dva albuma - "Umazane misli" i "Demoni" te potpuno osvojili susjednu državu, ali i pokazali velik internacionalni potencijal. Joker Out istovremeno radi na prvom albumu na engleskom, a u Zagrebu će predstaviti i nove pjesme. Nastup u Tvornici kulture dolazi mjesec dana nakon onog u ljubljanskoj Areni Stožice, najvećoj u Sloveniji, gdje se očekuje više od 12 tisuća posjetitelja, a kapacitet je već gotovo rasprodan.



Ulaznice za dodatni koncert u Tvornici u prodaji su po cijeni od 16 eura preko Eventima.

Tanja Kvorka
Uz nastup na Eurosongu, pod povećalo su došli i s duetom “New Wave” s rock-ikonom Elvisom Costellom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa