Mozaik
”JA LJUBIM”, KONCERT U OSIJEKU

Sandra Bagarić osvaja
glasom i šarmom
Objavljeno 5. lipnja, 2023.
Publika je uživala i u klavirskim solo izvedbama supruga Darka Domitrovića

Koncertom naslovljenim "Ja ljubim" sopranistica Sandra Bagarić i njezin suprug Darko Domitrović (klavir) oduševili su osječku publiku. Na platou ispred Kulturnog centra Osijek tražio se stolac više, a nakon svake skladbe publika je umjetnike iz Zagreba nagradila dugotrajnim pljeskom i povicima: "Bravo!"



Sandra Bagarić i Darko Domitrović odabrali su atraktivan repertoar. Počelo je Morriconeovom skladbom "Nella Fantasia", a potom su se nizale arije iz najpoznatijih opereta i mjuzikala ("Mala Floramye", "Grofica Marica", "Kiss me Kate", "Dundo Maroje" i mnogih drugih).

Šarm, vedrina, veselje, duhovitost i zarazna energija odlike su naše vrsne pjevačke dive, koje nisu izostale ni na ovom koncertu, čime je zatvoren ovosezonski Koncertni ciklus grada. Sandra Bagarić i Darko Domitrović ugrijali su srca Osječana iako je subotnja lipanjska večer bila prilično hladna.

Uz sopranističke bravure Sandre Bagarić, publika je uživala i u klavirskim solo izvedbama njezina supruga. Darko Domitrović, cijenjeni pijanist, skladatelj i glazbeni pedagog, izveo je Chopinov Nokturno, glazbu iz mjuzikla "Beauty & The Beast" (Ljepotica i zvijer), a čuli smo i skladbe koje je napisao Domitrović.

Nisu izostale ni svima znane pjesme "Ja ljubim", "Time to say goodbye", "Caruso" i mnoge druge, u, dakako, izvrsnoj interpretaciji Sandre Bagarić.


O Sandri Bagarić zna se mnogo. Rado je viđena gošća na pozornicama diljem Hrvatske, ali i svijeta. U tri desetljeća umjetničkog rada u svom matičnom zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija nastupila je u najpoznatijim operatama i mjuziklima, od "Kneginje Čardaša" do "Šišmiša" i "Zemlje smiješka".

Uz to, nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te održala niz koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu (Slovenija, Italija, Njemačka, Švedska, Danska, SAD...). Izdala je i dva nosača zvuka, u izdanju Aquarius Recordsa, a to su BelCante i Adagio.

(Ugodno) Iznenađenje bilo je uvrštavanje u repertoar pjesme "Je suis malade", koju je Sandra Bagarić izvela izuzetno emotivno. Pretkraj koncerta umjetnica je izvela "Što će biti s nama sutra", poznati song iz mjuzikla "Jalta, Jalta" Alfija Kabilja, koji je i danas aktualan kao 1971. godine, kada je napisan.

- Teška su vremena u kojima živimo, ali "zato ovo sunce bar nek‘ još malo grije nas" - istaknula je umjetnica citiravši stih iz te pjesme.

Na kraju su umjetnici na bis izveli popularnu skladbu "Neka cijeli ovaj svijet", također iz mjuzikla "Jalta, Jalta" (uz asistenciju publike). Potom je Sandra Bagarić zahvalila Kulturnom centru Osijek na pozivu i izvrsnoj organizaciji koncerta te poručila Osječanima: "Samo nas zovite i mi ćemo doći."

Vesna Latinović
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

Najčitanije iz rubrike