Crna kronika
ZORAN KONTAK SVE NEGIRA

Načelnik Popovca prijavljen za seksualno uznemiravanje
Objavljeno 3. lipnja, 2023.

Prema napisima nekih medija, 34-godišnjakinja iz malog baranjskog mjesta u blizini Popovca, sudionica javnih radova, prijavila je Zorana Kontaka, načelnika Općine Popovac, zbog seksualnog uznemiravanja.



Sve se, navodno, dogodilo 25. svibnja u jednoj od prostorija zgrade u kojoj je općinsko sjedište. Nakon toga, navode mediji, cijeli je slučaj 34-godišnjakinja prijavila službenicima Policijske postaje Beli Manastir. O konkretnoj prijavi Policijska uprava osječko-baranjska nije izvijestila javnost, niti je željela komentirati medijske natpise. Tako su Hini odgovorili kako se u svim državama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj, primjenjuje uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka.

- S obzirom na to da se u konkretnom slučaju radi o obradi osobnih podataka, smatramo da javna objava osobnih podataka o osobi i događaju koji navodite ne bi bila opravdana u skladu s tom uredbom, odnosno, u konkretnom slučaju, ne bi prevladao znatan javni interes u odnosu prema zaštićenoj privatnosti pojedinca. Stoga nismo u mogućnosti konkretno odgovoriti niti možemo govoriti o postupanju policije prema konkretnim osobama - odgovaraju iz Osječko-baranjske PU, te ističu kako u svojim dnevnim izvješćima za javnost ne iznose događaje ovakvog tipa, odnosno ne objavljuju kaznena djela iz domene seksualnih delikata zbog zaštite digniteta žrtve te moguće sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline. "Ovaj dio odgovora nije potvrda događaja koji se spominje u medijskim izvješćima", napominje se na kraju priopćenja.

Prozvani načelnik Općine Popovac spomenuti događaj negira, a doznajemo kako će se braniti na sudu, ako dođe do postupka. Inače, načelnik Popovca sam je zatražio ispisnicu iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), potvrdio je to u petak u Osijeku okupljenim novinarima Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, ali i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a.

- Razgovarli smo telefonom, on je rekao kako će svoju nevinost braniti i obraniti na sudu, a do tada je izišao iz članstva Hrvatske demokratke zajednice, ne želeći biti teret ni svojoj općinskoj, ali ni županijskoj i nacionalnoj organizaciji stranke - kratko je odgovorio Anušić na upit novinara o ovoj temi. I.Getto/D.Kuštro/H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike