Mozaik
FRENKIE JE I SLUŽBENO PREDSTAVIO NOVI ALBUM “DUNYA”

Ponosan što je okupio kremu balkanske reggae scene
Objavljeno 3. lipnja, 2023.
Nakon što je pjesmom "Inshallah" najavio povratak na scenu, Frenkie je i službeno predstavio novi album "Dunya". Novim materijalom iznenadio je mnoge jer je zaokret u karijeri. Na "Dunyi" čujemo novog raspjevanog, veselog i spiritualnog "reggae Frenkija". Na albumu je 12 pjesama, a produkciju potpisuju Marko Gaćina iz benda Brain Holidays, Tihomir (Toshi) Radić, producent Helem nejse ekipe, te slovenski duo RootsInSession, DJ Pier i DJ Fu. Marko i Toshi se uz Ivu Pažin i Tinu Bukić potpisuju i za otpjevane back-vokale, a omot albuma osmislila je mlada sarajevska umjetnica Azra Selimović.

- Ponosan sam što sam na ovom albumu okupio kremu balkanske reggae scene, Marko, Toshi, Pier i Fu odradili su vrhunski posao i bez njih "Dunya" ne bi ni upola zvučala ovako dobro. Album je drukčiji od mog dosadašnjeg rada i vjerujem da će nekim slušateljima zvučati čudno, ali nakon drugog slušanja već ćete pjevušiti refrene. Tekstovi su zreliji i oni se više obraćaju mojoj generaciji i starijem dijelu publike, ali vjerujem da će se i oni mlađi pronaći. Teme koje sam obradio zvučale bi čudno da sam ih snimao na klasične hip-hop instrumentale i to je jedan od glavnih razloga zašto je Dunya reggae album. Ja se radujem i ovako uzbuđen bio sam samo oko svog prvog samostalnog albuma, što i ima smisla, jer "Dunya" jest novi početak - poručio je Frenkie.

Uz album Frenkie je predstavio i drugi videospot za pjesmu "Evo me", a u planu su još tri videospota. Realizaciju novog ponovo potpisuje Adnan Avdić i Nine studio ekipa. T.K.
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

Najčitanije iz rubrike