Osijek
GRIGORICA NA KROVU SVIJETA

Kroz timski rad učenici su
se međusobno podržavali,
poticali i razmjenjivali ideje
Objavljeno 3. lipnja, 2023.

U osnovnoj školi Grigor Vitez predstavljen je školski projekt pod nazivom "Grigorica na krovu svijeta". Riječ je o projektu koji se provodio tijekom školske godine 2022./2023., kao redovna nastava, a u kojoj su sudjelovali učenici, ravnatelj, učiteljice i učitelji te stručni suradnici.



Projekt je poticao timski rad među učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima kako bi se postiglo zajedništvo i suradnja. Svaki razred imao je svoju ulogu i odgovornost u istraživanju i pripremi prezentacije. Kroz timski rad, učenici su se međusobno poticali, podržavali i razmjenjivali ideje kako bi zajedno ostvarili ciljeve projekta. Ovakav način suradnje omogućio je stvaranje snažne povezanosti unutar školske zajednice te razvijanje vještina timskog rada, komunikacije i međusobnog poštivanja.



Projekt se upotpunjavao tijekom cijele školske godine, pružajući svim sudionicima priliku da zajedno rastu, uče i dijele iskustva, ali i razvijaju nove ideje podržavajući se u međusobnom radu. Posebne zahvale upućene su Hrvatskom planinarskom društvu "Bršljan", čiji su članovi pokazali učenicima kako biti uspješan planinar.



Cilj projekta bio je pružiti učenicima priliku da steknu znanja o prirodnim, geografskim, kulturnim i vjerskim karakteristikama prostora Himalaje, ističu u OŠ Grigor Vitez. Kroz završnu prezentaciju projekta prikazane su prirodne, geografske, društvene, kulturne i vjerske karakteristike područja oko Himalaje koje su proučavali različiti razredi. Upoznavanje učenika sa svijetom, kulturom, geografijom i poviješću, a sve u svrhu razvoja njihovog razumijevanja i interesa za svijet oko sebe, bilo je ono čemu se težilo i u tome uspjelo.



- Projekt je izvrstan primjer kako se kroz redovnu nastavu može ostvariti integracija predmeta i različitih tema te pružiti učenicima priliku da razviju svoje vještine, znanja i sposobnosti. Korelacija cijele školske zajednice i brojnih udruga pridonijela je kvaliteti provedbe projekta i omogućila učenicima stjecanje znanja na najbolji mogući način. Primjerom i podrškom - rekao je ravnatelj prof. Hrvoje Brod te je zahvalio svim sudionicima projekta.

Vesna Latinović
Najčitanije iz rubrike