Regija
ZA POVRATAK ŽIVOTA U SLAVONSKA NASELJA

Sportski centar, vrtić, mjesni domovi, ceste
Objavljeno 3. lipnja, 2023.
NOVA BUKOVICA



Izgradnja multifunkcionalnog centra u predjelu Nove Bukovice popularno nazvanom "Meksiko" zasigurno je jedan od najvećih projekata koje planira ostvariti aktualna vlast na čelu s općinskim načelnikom Tomislavom Bračunom. Riječ je o projektu vrijednom gotovo četiri milijuna eura, koji je prijavljen na natječaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Ministarstva turizma i sporta u partnerstvu s Virovitičko-podravskom županijom, a koji se planira realizirati uz potporu Poduzetničkog inkubatora VPŽ-a. U "Meksiku" se, naime, nalazi stara i derutna zgrada sportskog centra, koja je sagrađena prije 30 godina, ali nikad nije završena i opasnost je za mještane. Realizacijom prijavljenog projekta ta bi se zgrada zamijenila modernim sportskim kompleksom s vanjskim i unutarnjim sadržajima. Kompleks bi u vanjskom dijelu, između ostaloga, sadržavao skate-park, igralište za futsal i košarku, atletsku stazu i boćalište s velikim tribinama, a u unutrašnjosti se planira četverostazna profesionalna kuglana sa svim potrebnim pratećim sadržajima, dvorane za edukacije te prostori za udruge i razne aktivnosti.

Prema riječima načelnika Bračuna, od iznimne je važnosti za područje cijele općine i projekt dječjeg vrtića. Izgradnja toga važnog objekta je u tijeku i očekuje se da će biti dovršen do jeseni, a rad će započeti čim se pribave sve potrebne suglasnosti i dozvole. Vrtić gradi Općina uz pomoć kredita HBOR-a, a sve do početka njegova rada Općina će sufinancirati boravak djece u drugim vrtićima koja pohađaju.

Među većim planiranim projektima svakako je i izgradnja biciklističko-pješačke staze od Nove Bukovice, kroz Brezik, do središta Miljevaca. U tijeku je pribavljanje građevinske dozvole, a zbog velikog obuhvata, izgradnja staze bit će realizirana u nekoliko faza.

Načelnik Bračun također ističe važnost izgradnje, dovršenja ili uređenja mjesnih domova u naseljima Bjelkovac, Gornje Viljevo, Donja Bukovica i Bukovački Antunovac, kao i rješavanje sve komunalne infrastrukture, jer su to investicije kojima se želi vratiti život u ta naselja. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike