Osijek
KROZ ŠKOLU BUDUĆNOSTI DO KVALITETNIJEG OBRAZOVANJA

Kreativnost i razmišljanje izvan okvira od velikog su značaja u digitalnoj transformaciji
Objavljeno 3. lipnja, 2023.

Život koji živimo i koji nas okružuje kao da je svakim danom sve brži, pa tako ne stignemo popratiti što se sve tako brzo razvija, a postalo je gotovo dio naše svakodnevice. Umjetna inteligencija, primjerice, dojma smo kao da se samo odjednom pojavila, a sada se koristi u svakodnevnom životu. A da bismo naučili mnogo više o automatizaciji i pogonskim tehnikama trebali bismo upisati Elektrotehničku i prometnu školu u Osijeku. Znanja i vještine potrebne da biste postali stručnjak u ovom poslu mogu se dobiti u Elektrotehničkoj i prometnoj školi koja je od 2018. godine od Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva.



 

Svrha RCK-a je osigurati kvalitetan sustav obrazovanja mladih, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja uz potporu i suradnju s poslodavcima, osnivačima, razvojno-gospodarskim subjektima, strukovnim udruženjima, visokim učilištima, javnim i civilnim sektorom, poručuju iz škole. A koliko je značajno što ELPROS ima status regionalnog centra kompetentnosti, rekli su nam i u tvrtki ATO Inženjering. Mi smo partnerska organizacija RCK-a i dio smo tog značajnog projekta koji za zadaću ima poboljšanje kvalitete strukovnog osposobljavanja i njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržištu rada, od čega i mi vidimo korist kao poslodavci. Osim toga, većina zaposlenika su polaznici Elektrotehničke i prometne škole i imaju snažnu emociju prema svojoj bivšoj školi, istaknuo je Dejan Đurišić, direktor tvrtke ATO Inženjering.



Da bismo se najbolje upoznali o kakvom je poslu uistinu riječ, treba ipak potražiti riječ stručnjaka, a mi smo ga našli u tvrtki ATO Inženjering. Kao uvjet za preživljavanje na tržištu nameće se potreba takozvane digitalne transformacije poslovanja, odnosno korištenje u poslovnim procesima tehnologija, poput umjetne inteligencije povezane na automatizaciju procesa, analitiku podataka, Industrijski Internet stvari (IIoT), blockchain te drugih naprednih digitalnih alata i platformi, a sve na kibernetički siguran način. Projektiranje, realizacija i održavanje takvih sustava traži kvalitetno educirane stručnjake spremne za cjeloživotno učenje. Radi se o zanimljivim poslovima. Nove generacije odrasle uz IT i mobilne uređaje s lakoćom ulaze u taj svijet i donose kreativnost i razmišljanje izvan okvira, što je od velikog značaja u digitalnoj transformaciji, u dahu nam je objasnio Dejan Đurišić, direktor tvrtke ATO Inženjering.


Kako nam je i sam sugovornik na kraju razgovora istaknuo, razloga za odlazak raditi ovaj posao negdje izvan Osijeka i Hrvatske više nema. U budućnosti se očekuju još veće potrebe za djelatnicima u ovoj branši. Elektrotehnička struka i IT imaju sjajnu budućnost i izborom svoga zanimanja u tom području sigurno nećete pogriješiti.



U Regionalnom centru kompetentnosti polaznici će slušati praktična i teorijska predavanja gdje će unaprjeđivati svoje vještine i usavršavati stečena znanja. Svi preduvjeti za kvalitetno obrazovanje u školi budućnosti su tu, zašto ne odabrati jedan takav put baš u Osijeku koji je već prepoznat kao IT grad i u kojem se može izgraditi lijepa budućnost. (Promo)

Za više informacija o besplatnim programima osposobljavanja i usavršavanja posjetite rck.elpros.net.
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike