Regija
BARANJI OD DRŽAVE 170.300 €

Za obnovu zgrade na igralištu u Batini stiže najviše novca
Objavljeno 2. lipnja, 2023.
Ministarstvo graditeljstva sufinancirat će devet projekata baranjskih općina i Belog Manastira
BELI MANASTIR - Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić donio je odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2023. godini kojom se odobrava sufinanciranje 388 projekata.

Jedinicama lokalne samouprave odobreno je 9.498.400 eura. Od ukupnog broja odobrenih projekata na Osječko-baranjsku županiju odnosi se njih 37, vrijednosti od 3600 do 35.600 eura. Među njima, prihvaćeno je devet projektnih nominacija baranjskih općina i Grada Belog Manastira. Prijedlozi su zaprimani do 10. ožujka, a mogli su ih podnositi općine i gradovi koji su, prema stupnju razvijenosti, svrstani od I. do VI. skupine. Prihvatljivi su projekti oni čija realizacija potiče ili pridonosi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju, odnosno isporuci, komunalnih usluga tako i svih drugih aktivnosti koje pridonose podizanju razine javnih usluga i kvalitete življenja stanovništva na području prihvatljivih podnositelja. Što se Baranje tiče, najviše novca (35.600 eura) inkasirala je Općina Draž za rekonstrukciju sportsko-rekreacijske zgrade na nogometnom igralištu u Batini. Slijedi Općina Petlovac, čiji je projekt Rekonstrukcija nogostupa u naselju Baranjsko Petrovo Selo sufinanciran s 34.200 eura.

- Rekonstrukcija sportsko-rekreacijske zgrade na nogometnom igralištu u Batini odnosi se na obnovu 300-tinjak četvornih metara prostorije, nove instalacije, sanitarije, pročelje i slično. Trenutačno se velika prostorija ne koristi, a u njoj planiramo obnoviti krovište, spustiti stropove i tamo napraviti, između ostaloga, klupske prostorije - kaže načelnik Općine Draž, Stipan Šašlin, dodajući kako je cijeli projekt težak 100.000 eura, pa će biti realiziran u više faza. Za pomoć će se obratiti i Osječko-baranjskoj županiji, to više što je ona proglašena Europskom regijom sporta 2024. Šašlin ističe kako je ovo samo nastavak rekonstrukcije batinskog ‘‘sportskog kompleksa‘‘, budući da je već izgrađeno multifunkcionalno sportsko igralište. Vrlo brzo Baranjsko Petrovo Selo dobit će 400 metara novih nogostupa.

- Ukupan iznos potreban za izgradnju nogostupa u dijelu Kolodvorske je 51.000 eura s PDV-om. Natječaj je već raspisan, a nakon završetka radova ulica će dobiti posve nov izgled budući da se tamo radi i nova javna rasvjeta - kaže Milan Knežević, načelnik Općine Petlovac. Nadalje, za LED javnu rasvjetu u Jagodnjaku istoimena je općina dobila 30.100 eura, a za projekt Općine Popovac - Uređenje društvenog doma u Branjini (Faza 2) bit će izdvojeno 17.300 eura.

Ivica Getto
Strojevi, sanacija domova, rasvjeta, odvodnja
Općina Kneževi Vinogradi nominirala je projekt sanacije društvenog doma u Suzi, za koji će dobiti 15.700 državnih eura, a iz iste će blagajne u belomanastirski gradski proračun stići 15.500 eura za modernizaciju dijela javne rasvjete u jedinom baranjskom gradu. Biljani pak planiraju unaprjeđenje kvalitete oborinske odvodnje, za što im je odobreno 13.800 eura. Za nabavu kosilice Timecutter TORO XS Općini Čeminac dodijeljeno je 4500 eura, a općini Darda 3600 eura za traktorsku kiper prikolicu.

Možda ste propustili...

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike