Regija
PROGRAM „PROLJEĆE U POŽEGI“

Održan Dan otvorenih vrata udruga
Objavljeno 1. lipnja, 2023.

POŽEGA -  Savjet mladih grada Požege i Udruga “MI” roditelja djece s poteškoćama u razvoju na Trgu sv. Terezije organizirali su manifestaciju “Dani otvorenih vrata udruga”, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i mladih, Ministarstva turizma i sporta te Grada Požege. Na „Danima otvorenih vrata udruga“ udruge će od 1. do 3. lipnja na štandovima predstavljaju svoje aktivnosti i projekte. Svaka udruga, među kojima su  fokloraši, ekolozi, izviđači, vatrogasci, povijesne postrojbe, planinari, volonteri, kreativci i zabavljači, prezentiraju svoje programe i aktivnosti

Pozdrave je uputio i gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić. “Lijepo je vidjeti ovoliko mladih okupljenih na Trgu svete Terezije. Uvijek govorimo, trebamo ulagati u mlade, raditi za mlade, ova hvale vrijedna manifestacija upravo je na tragu toga da prepoznajemo mlade i njihove potrebe, da ulažemo u njih, da ih napravimo važnima i vidljivima. Posebno mi je drago što ovdje sudjeluje i Udruga MI za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, jer tako pokazujemo da smo svi pod suncem jednaki i svi isti. Lijepo je vidjeti ovo zajedništvo.”

Prigodnim riječima sve nazočne pozdravio je zamjenik županice Ferdinand Troha, rekavši pored ostalog:  “Zadovoljstvo mi je danas biti ovdje i svjedočiti ovoj manifestaciji. Lijepo je vidjeti bogatu raznolikost naših udruga, sadržaje kojima se bave te imati priliku pozvati sugrađane da ih posjete”.
Prva manifestacija je „Hrvatska volontira“ koja potiče i promovira volonterstvo i bit će održana 13. svibnja u parku kod kipa Nikole Tesle, a na kraju programa održat će se Susret savjeta mladih te 100. požeški pub kviz na otvorenom. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike