Osijek
”TINKU” POMLAĐUJU NJEZINI UČENICI

Daroviti glazbenici svirali i pjevali školi za rođendan
Objavljeno 1. lipnja, 2023.

OŠ "Tin Ujević" na Jugu 2, u svojim počecima poznata pod imenom "XII. proleterska", nanizala je u slavljenički program u povodu pola stoljeća postojanja i svečani koncert. Andrea Opačak, prof. glazbene kulture, okupila je one koji pohađaju glazbene škole i samouke kako bi sviranjem i pjevanjem čestitali rođendan svojoj školi. Podržali su ih prijatelji, roditelji, bake i djedovi, sestre i braća, među kojima su mnogi, jedni davno, drugi nedavno, pohađali ovu školu. Došli su i gosti, jer "Tinka" je uvijek bila i jest otvorena za suradnju i prijateljstvo.



Repertoar su sastavili izvođači po svojim željama i preferencijama, pa je u programu bilo i Bacha i The Beatlesa i Jasne Zlokić.



"Kao roditelj mogu reći da jako cijenim to što se u školi trude oko djece koja vole glazbu, što ih potiču, podržavaju i okupljaju oko nje", rekla nam je Maja Celing Celić, čija je kći Maša pokazala svoje gitarističko umijeće na ovoj priredbi. Pljesak su zaslužili i Nađa, Vjeran, Ines, Nina, Luka, Josip, Tomislav, Karlo, Lea, Rujana, Natali, Lara, Petra, Ana, Marta, Borna, Martina, Mihael, Sara, Dina te školski bendovi OŠ F. Krežme i OŠ "T. Ujević. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike