Osijek
XXIX. KONVENCIJA LIONSA HRVATSKE U OSIJEKU

Lions klub Mursa: 25 godina na dobrobit drugih
Objavljeno 2. lipnja, 2023.

U Osijeku je od 26. do 28. svibnja organizirano nekoliko događanja u povodu održavanja XXIX. Konvencije Lionsa Hrvatske - Distrikta 126, kao najvišeg izborno-programskog tijela humanitarne organizacije. Lionsi Hrvatske imaju 58 klubova s više od 1200 članova, koji su dijelom međunarodne organizacije Lionsa s više od 1.450.000 članova diljem svijeta, doznajemo od Zlatka Janković-Miloša, tajnika Distrikta 126 - Hrvatska.Na Konvenciji je DG (Distrikt Guverner) Alek Konić iz Zagreba podnio izvješće o jednogodišnjem djelovanju organizacije, a izabrano je i novo rukovodstvo na čelu s budućim DG Miloradom Stanićem iz Rijeke. U glazbenom su programu sudjelovali Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Osijek 1862. te Marin i Ivan Bulić u pratnji profesorice Ivančice Hinek iz Glazbene škole Franje Kuhača.

"Među najboljima i najaktivnijim klubovima u Hrvatskoj također je i Lions klub Mursa iz Osijeka, koji je u sklopu trodnevnih događanja održao i svoju proslavu 25. godišnjice humanitarnog rada. U Lions klubu Mursa djeluje 26 članica na dobrobit brojnih udruga i pojedinaca u lokalnoj zajednici, pa i šire, kojima je kroz ovih 25 godina bila potrebna pomoć. Na proslavi su predsjednica kluba Dajana Gašo-Sokač i PDG Nada Arbanas, bivša guvernerica Distrikta 126 - Hrvatska prikazale brojne akcije od kojih je jedna od najvećih organizirana za kupnju uređaja za doziranje dušikovog monoksida koji se primjenjuje kod liječenja tek rođene djece. Članice LC Mursa Osijek motivirajući svoje poslovne i privatne kontakte, uz izdašnu osobnu novčanu potporu, brojne pozive građanima putem medija i društvenih mreža, uz slogane Budućnost se piše kada dijete diše, Udahni život, Nismo snažni, ali smo važni, uspjele su u vrlo kratkom vremenu prikupiti gotovo 249.750 kuna, kolika je cijena uređaja i uređaj donirati Klinici za pedijatriju, Zavodu za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC-a Osijek", javlja Janković-Miloš.

Na svečanoj su sjednici u Klub primljene i tri nove članice, što je veliki dobitak za njegovu budućnost. Svečana je sjednica obogaćena glazbenim programom koji je izvela darovita studentica Akademije za umjetnost i kulturu Iva Herman, dobitnica stipendije LC Mursa 2022. godine. Sredstva za stipendiranje prikupljena su u sklopu donatorske promocije monografije "Naša Ivanka Boljkovac", a koju je LC Mursa organizirao u rujnu 2022., u HNK-u u Osijeku.

Na konvenciji je sudjelovalo više od 80 lionsa iz svih krajeva Hrvatske koji su bili oduševljeni gostoprimstvom domaćina i trudom glavne organizatorice događanja Irelle Bogut iz LC Mursa koja ih je posljednji dan događanja odvela u Parka prirode Kopački rit i pokazala bogatstvo prirode Baranje uz obavezan fiš i riblji perkelt te tamburaše. Lionsi su otišli iz Osijeka i Baranje puni prelijepih dojmova i sa zahvalom domaćinstvu Lions klubu Mursa. V.L.

Ivana Rab Guljaš
Možda ste propustili...

NATJECANJE POLICIJSKIH MOTOCIKLISTA

Dva Osječanina nepobjediva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana