Regija
NEOBIČNE INTERVENCIJE

Vatrogasci, pomoć! Zmija se uvukla u moj automobil
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
Osim zmija, vatrogasci svakodnevno imaju posla i s gnijezdima stršljenova, uspješno ih miču

Posljednjih dana nema predaha za vatrogasce u Slavoniji i Baranji. Iako su prije svega obučeni za gašenje požara, vatrogasci su se proteklih dana bavili s mnogo drugih intervencija. Tako su vatrogasci iz Belog Manastira i okolnih mjesta u utorak imali više desetaka intervencija, od ispumpavanja vode iz podruma kuća zbog bujične poplave, pa do pranja cesta od nanesenog mulja, koje se nastavilo i u srijedu. Slične intervencije imali su i vatrogasci s područja Valpovštine te šireg kruga oko Našica.



Osim angažiranja zbog poplava, vatrogasci su na teren izlazili i zbog neobičnih intervencija, poput prave najezde zmija i stršljenova. Nekoliko je građana tako u strahu zvalo vatrogasce nakon što su u svome automobilu uočili zmiju. Jedna je vozačica ostala u šoku, jer je zmiju ugledala tijekom vožnje. Uspjela je zaustaviti automobil bez posljedica, a onda je uslijedio poziv vatrogascima koji su posao obavili - automobil je ostao čist, dok je zmija puštena u prirodu, daleko od vozila.

Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Osijek, dojave o zmijama i gnijezdima stršljena stizale su im svakodnevno, a nakon toga oni su pozivali vatrogasce koji su obučeni za rješavanje ovakvih problema. Tako je 22. svibnja, u Karancu, na intervenciju izišla ekipa iz DVD-a Kneževi Vinogradi, koji su uspješno uklonili gnijezdo stršljena. Dva dana kasnije našički vatrogasci u jednoj su garaži u svom mjestu uklonili zmiju, a isto su učinili i dan kasnije. Zbog istog gmaza 25. svibnja intervenirali su vatrogasci iz Belog Manastira. Zmiju su pronašli u jednoj od prostorija i uklonili je. Također, opet zbog gnijezda stršljena, vatrogasci iz Suljoša (Kneževi Vinogradi) još jednom su intervenirali u Karancu.

Dana 27. svibnja zabilježene su dvije intervencije zbog zmije u automobilu. Jednu zmiju izvukli su vatrogasci JVP-a Osijek iz automobila u Osijeku, a druga zmija pronađena je u vozilu u Markovcu Našičkom, i to od strane našičkih vatrogasaca. Intervenciju su imali i đakovački vatrogasci koji su 28. svibnja uklonili zmiju ispred stambene zgrade u Đakovu. Našički su vatrogasci intervenirali i u utorak u Budimcima, gdje su uhvatili zmiju u kući.

Milan Bugarić
9

dana u nizu bilo je intervencija zbog zmija i stršljenova

2

intervencije zbog zmija u automobilima imali su vatrogasci u subotu

Nakon hvatanja zmiju su vatrogasci stavili u vreću, a potom

pustili u prirodi,

daleko od kuća

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike