Regija
POČELA PROSLAVA DANA GRADA I ANTUNOVA

Za 749. rođendan
šezdeset događaja
Objavljeno 25. svibnja, 2023.
NAŠICETribina za učenike i građane na kojoj je gostovao gradonačelnik, a koja je održana u četvrtak, obilježila je početak brojnih događanja u sklopu višetjednog programa proslave Dana grada i blagdana sv. Antuna Padovanskog. Ovaj vikend upotpunit će Moto susreti te nedjeljna MTB utrka ‘‘XCO LAPOVAC 2023‘‘.

Bogat program održavat će se cijelog lipnja i početkom srpnja. Uz crkveni dio programa s misnim slavljem i svečanom procesijom 13. lipnja, održavat će se brojne kulturne, zabavne, sportske, glazbene i gastronomske manifestacije, više od 60 događaja. Raznolikim sadržajima nastoji se obuhvatiti sve generacije i različite interese.

- Kao i svake godine, trudimo se da svaki stanovnik našeg grada, ali i gosti koji će posjetiti Našice, u programu pronađu nešto za sebe, od najmlađih do najstarijih - ističe gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Zasigurno dva najznačajnija događaja bit će 39. Smotra slovačkog folklora u Republici Hrvatskoj (3. lipnja) te XXVII. Antunovska smotra folklora (10. lipnja).

Tradicionalno, održat će se i atraktivne izložbe - oldtimer vozila, slikara Srečka Perkovića te izložba voćnih rakija i likera uz koju će se proglasiti najbolji proizvođači.

Ponovno će se održati koncerti Pjevačkog zbora Gradske udruge umirovljenika i Mješovitog pjevačkog zbora HKD-a Lisinski. Našičani će moći uživati i u koncertima Adastre, Allegro banda, Podium brass kvinteta, TS-a Šokci te benda Zlatne strune, a na sam Dan grada, na Antunovo (13. lipnja), nastupit će Dora band i Dalmatino. Toga će se dana održati i svečana sjednica Gradskog vijeća s dodjelom javnih priznanja, a kojoj će prethoditi polaganje vijenaca.

U sklopu proslave Dana grada održat će se brojne sportske i rekreativne manifestacije. Tu su nogometni turniri, biciklistička utrka za predškolce i rekreativna vožnja za građane, turniri u boćanju, turnir u odbojci na pijesku, šahovski turniri te utrka oko jezera Lapovac.

Naravno, pripremljena su i brojna gastrodogađanja, pa će tako ljubitelji dobre hrane moći uživati u manifestacijama ‘‘Antunovski piknik‘‘ i ‘‘Slatko Zagorje u Našicama‘‘, Antunovskoj grahijadi, Fišijadi i Mednom sajmu. S. Fridl
Možda ste propustili...

ZA POSTIGNUĆA I OSTVARENE REZULTATE

Grad je nagradio oko 170 učenika

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SIGURNA MJESTA ZA ISTRČAVANJE I IGRU TE SOCIJALIZACIJU PASA

U Vinkovcima se grade
dva nova parka za pse

2

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”

3

NOVOST NA DVA ĐAKOVAČKA KRIŽANJA

Gajeva te Zvečaj 2 po novom su ulice s prednošću prolaska