Osijek
GASTRONOMSKA TRADICIJA U HRASTINU

Čobanac iz čak 30 kotlića poslužen svim posjetiteljima
Objavljeno 25. svibnja, 2023.
Uz sklopu višednevnog obilježavanja Dana Općine Vladislavci održano je i tradicionalno natjecanje u kuhanju čobanca u Hrastinu. Bila je to gotovo cjelodnevna zabava, plesalo se, pjevalo - i dobro jelo.

Čobanijadu je organizirala Općina Vladislavci s udrugama osiguravši sve potrebno za ovako veliku manifestaciju, a na koju su neki došli i izdaleka, znajući da je dobar provod zajamčen. U provedbi ove čobanijade sudjelovala je Udruga mladih Hrastin.

- Bilo je lijepo zaplesati, veseliti se i zabaviti i ove godine na natjecanju u kuhanju čobanca. Prijavilo se više ekipa u odnosu na sve godine do sada. Čestitamo svim kuharima koji su skuhali ukupno 30 kotlića čobanca. Svima koji su nas posjetili posluženo je jelo. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji i vjerujem da smo se svi dobro zabavili - kaže općinski načelnik Marjan Tomas.

I ovaj put Čobanijada nije prošla bez nagrađivanja najuspješnijih kuhara. Tri su najbolje skuhana čobanca i nagrađena, a za procjenu kvalitete bila je zadužena stručna komisija.

No, najbolja komisija bili su posjetitelji koji su se okupili ispod šatora ispod kojeg ih se gotovo do duboko u noć nije moglo nagovoriti da odu. Za odlično raspoloženje pobrinuli su se tamburaši. D. Pejić
Možda ste propustili...

LOŠA VIJEST ZA SVE LJUBITELJE ZABAVE

Feelgood festival odgođen za kolovoz

ULICAMA JOSIPOVCA DO UDIČARSKOG DOMA

Danas prva biciklijada u Josipovcu

TJELESNA JE AKTIVNOST VAŽNA U RAZDOBLJU RASTA I RAZVOJA

Pokreni se, bit ćeš zdraviji, bolje ćeš pamtiti i smanjit ćeš stres

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana