Tehno
KIRBY’S RETURN TO DREAM LAND DELUXE

Šarmantni, zabavni i veseli Kirby se vratio
Objavljeno 26. svibnja, 2023.
Kirby stoji kao jedan od najdugovječnijih junaka i serijala igara koje redovito viđamo na svim Nintendovim konzolama

Zaigrali smo najnoviju igru iz Kirby serijala koja je prema već dobro poznatom receptu iz Nintenda zapravo remasterizirana originalna igra za Wii izišla 2011. godine, no sada uz bolju grafiku i nešto novosti.



Već smo nebrojeno puta imali raspravu oko remasteriziranih igara. Ovisno o tome kojoj ekipi gamera pripadate, tako ćete i doživjeti ovakve nove-stare naslove. Naime, ako ste remasteriziranu igru igrali i kao original, tada ćete u njoj uživati samo kao veliki fan određenog naslova, no ako ste serijski igrač koji igra sve što mu dođe u ruke, tada će vam možda nedostajati novosti. S druge, pak, strane remasterizirane igre odlična su prilika za sve one koji su propustili odigrati kakav kultni original, u koje se "Kirby‘s Return to Dream Land" definitivno ubraja.

Za razbibrigu


"Kirby‘s Return to Dream Land" jedna je od najpopularnijih igara iz serijala, svojevrsni evergrin, stoga se prilika zaigrati takav naslov na aktualnom Nintendu Switch ne propušta. Kirby je jedan od najpopularnijih serijala iz Nintendove tvornice čudesa. Osim Super Marija, Zelde, Donkey Konga, Metroida i Pokemona, Kirby stoji kao jedan od najdugovječnijih junaka i serijala igara koje redovito viđamo na svim Nintendovim konzolama. Prvi Kirby pojavio se još davne 1992. godine za Game Boy i meni kao Nintendo fanu još su svježa sjećanja na ovu igru koju sam toliko želio igrati na svome, tada novom prijenosnom Game Boyu. Vratimo se u današnju, 2023., odnosno 31 godinu poslije i pred nama je "Kirby‘s Return to Dream Land Deluxe". Kako sam propustio zaigrati original na Wii konzoli, ovo je za mene odlična prilika. "Kirby‘s Return to Dream Land Deluxe" vesela je i zabavna platformerska igra. U netipično kišnim i hladnim danima kakvi su nas snašli u vrijeme pisanja ove recenzije, "Kirby‘s Return to Dream Land Deluxe" idealna je igra za zabavu i opuštanje. Sigurno nikome nije potrebno objašnjavati previše radnju, ali ako ste kojim slučajem posljednjih tridesetak godina bili "zamrznuti" i niste čuli za Kirby, u ovoj igri naš glavni junak je simpatični ružičasti lik poznat kao Kirby, koji je, a recimo to tako, uvijek gladan. Upravo kroz ‘klopanje‘ svojih neprijatelja Kirby dobiva i upotrebljava njihove moći. Svaki neprijatelj ima jedinstvene sposobnosti, poput upotrebe mača, vatrenih kugli, ledenih napada i još mnogo toga. Ova raznolikost moći dodaje dubinu igri, omogućavajući igračima da prilagode svoj stil igranja i pronađu strategiju koja najbolje odgovara njihovim preferencijama. Inače, igra nudi mogućnost igranja i u kooperativnom modu za do četiri igrača.

Nešto novo


Generalno, "Kirby‘s Return to Dream Land Deluxe" nije zahtjevan, iako ponekad možete naići na nivo koji traži malo više pažnje, većinu vremena jednostavno ćete sve prolaziti, ali neće vam biti dosadno. Magija koju Nintendo može napraviti sa svojim igrama doista je jedinstvena. Grafika je šarena i šarmantna, s prekrasno dizajniranim nivoima koji oživljavaju maštoviti svijet igre. Animacije su glatke i privlačne, a svaki lik i neprijatelj imaju svoju prepoznatljivu osobnost. Glazba je upečatljiva i vesela, pridonoseći opuštenoj atmosferi igre. Naravno, u odnosu prema originalu grafički je sve znatno poboljšano. Slično kao kod "Super Mario 3D World", koji je stigao s Wii U konzole, gdje smo dobili dodatak Bowser‘s Fury, tako i Kirby ima svoj dodatak u vidu nove kampanja s Magolorom koja donosi nekoliko ekstra sati igre.

Ocjena: 90

Dojam: "Kirby‘s Return to Dream Land Deluxe" je šarmantna, vesela i zabavna platformerska igra koja pruža odličnu zabavu na Nintendo Switch konzoli. Ako ste fan Nintenda i igre, ovo je prilika koja se ne propušta, no s druge strane, kako je riječ o već viđenoj igri, neki igrači neće pronaći dovoljno novih sadržaja.

Igrano na Nintendo Switch konzoli. Igru ustupio Gamershop.hr.

Marin REŽIĆ
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike