Dome slatki dome
MENTALNO ZDRAVLJE

Stvari u spavaćoj sobi mogu povećati stres
Objavljeno 25. svibnja, 2023.
Cecille Ahrens, terapeutkinja koja vodi podcast o mentalnom zdravlju pod nazivom “Get Mental”, otkrila je da vam stvari koje se nalaze u vašoj spavaćoj sobi mogu povećati stres. “Određeni predmeti i elementi mogu stvoriti stres i dovesti do toga da se naša tijela napnu i stegnu”, rekao je Ahrens, piše Insider.



Cullins je kazala da manjak adekvatnog prostora za pohranu vaših ličnih predmeta, poput stvari za osobnu higijenu, može dovesti do nereda. Vizualna gužva može otežati opuštanje. “Oslobađanjem prostora dajete svom umu predah”, rekao je Mark Loewen, terapeut i osnivač Savjetovališta LaunchPad. Zbog toga je važno ne stvarati nered u prostorijama u kojima se odmaramo i opuštamo. Aherens naglašava da se stvari koje su slomljene, ili vam više nisu potrebne, trebate riješiti.



Slaganje kreveta zadatak je koji će vam pružiti bolji osjećaj od samog početka dana. Ahrens navodi da je neuredan krevet primjer neorganiziranosti zbog kojeg vam spavaća soba može povećavati stres. I hrpa razbacane odjeće može izazvati stres i osjećaj skučenosti. Zbog toga je važno kontinuirano držati do urednosti sobe u kojoj spavamo, ili se opuštamo.



Kako bi spavaća soba postala oaza mira i mjesto za opuštanje, potrebno je pospremiti krevet, odložiti odjeću u ormar i riješiti se nepotrebnih stvari. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike