Autoglas
STREET RACE SHOW

Oktanski vikend je pred nama, sve je spremno za spektakl
Objavljeno 23. svibnja, 2023.
Idućeg vikenda pista čepinskog aerodroma bit će mjestom kontrolirane jurnjave

Street Race Show već je godinama, tu nema dvojbe, sportski brend Osijeka. Tisuće posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva pohode pistu Sportske zračne luke Čepin - Osijek, što je odlično i za turističku promidžbu Osijeka, jer se za oktanskog vikenda uvijek traži ležaj više! Novi Street Race Show stiže nam idućeg vikenda, 27. i 28. svibnja, kada će se okupiti 200-tinjak natjecatelja, ali i više od 6000 posjetitelja. I nebo bi se, bar prema prognozi, trebalo smilovati - bit će sunčano! Najava oktanskog vikenda priređena je u prostorijama 998 Garagea, a uz glavnog organizatora i predsjednika Auto kluba "Slavonija" Rudolfa Kalkana sudjelovali su i Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka, predsjednik HAKS-a Davorin Štetner i predsjednik odbora za autosportove iz HAKS-a Dragan Serden.



- Ovaj, 29. zaredom Street Race Show u 15 godina postojanja Auto kluba Slavonija nas čini ponosnim. Obećavemo kao i svaki put do sada odlične vožnje, kako u amaterskoj, tako i profesionalnoj kategoriji. Nastupit će oko 160 vozača automobila te 50-ak motociklista - rekao je Kalkan.


- Street Race Show Osijek važan je ne samo za Hrvatski auto i karting savez nego i za gospodarstvo Osijeka i okolice. Uvijek promoviramo da je sport u biti turizam. Veliki broj gostiju dolazi u Osijek, troši ovdje novac, i to je jedna velika kružna ekonomija. Što se tiče organizatora iz AK Slavonija, mogu reći kako cijela ekipa radi odličan posao, uloženo je puno truda, odricanja, neprospavanih noći i velika količina entuzijazma bez kojeg ne bi bilo ni ovog sporta - rekao je predsjednik HAKS-a Davorin Štetner.

Dragan Serden rekao je kako je prije osam godina Street race proglašena sportom u HAKS-u te je iskazao svoje zadovoljstvo i zaljubljenost u Grad na Dravi kojemu se uvijek rado vraća. Ono što se već godina događa na čepinskom aerodromu, izaziva sportsku pozornost cijele regije, i natjecanje svake godine sve više raste.

- Osijek je grad sporta! U to ubrajamo i OSRS. Sport povezujemo i s turizmom gdje ovaj događaj ima veliku ulogu govoreći o broju noćenja. Ovo je jedan od događaja koji Osijek čini gradom - rekao je Dragan Vulin.

Milan Bugarić
GRAD PODRŽAVA OKTANSKI SPORT
Prema riječima Dragana Vulina, oktanski sport trebao bi u skorije vrijeme dobiti konkretnu podršku od gradskih vlasti, a tiče se izgradnje infrastrukture. Planovi postoje, i uskoro bi se trebalo konkretno krenuti u realizaciju, što bi Street Race moglo podignuti na još višu razinu. Inače, za sve posjetitelje Street Racea osigurana je i gastronomska punuda.