Novosti
MORH:

Poziv za 10-tak tisuća osoba zbog popune pričuvnih postrojbi
Objavljeno 20. ožujka, 2023.

ZAGREB - Desetak tisuća osoba od 27 do 55 godina, koje su odslužile vojni rok ili su bile na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, u naredna će tri mjeseca dobiti poziv da se jave u Područne urede za poslove obrane kako bi im se priopćio raspored radi popune pričuvnih postrojbi Oružanih snaga.

Potvrdili je to u ponedjeljak Ministarstvo obrane na Hinin upit, nakon što su prvi pozivi stigli na kućne adrese građana.

U razvrstanu pričuvu spadaju osobe koje su odslužile vojni rok ili su bile na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojnostručna specijalnost. MORH dodaje da je riječ o redovnim aktivnostima vezanim za pričuvni sastav Oružanih snaga.

"Većina pozvanih nalazi se na rasporedu u pričuvnim postrojbama Oružanih snaga, ali im raspored radi pandemije korona virusa nije mogao biti priopćen tijekom 2020. 2021. i 2022. godine. Tijekom ožujka, travnja i svibnja 2023. godine poziva se oko deset tisuća razvrstanih pričuvnika, radi priopćavanja rasporeda", navodi Ministarstvo.

(Hina)