Sport
ŽIVOT U BSK-U NAKON SUBOTE JOŠ JE TEŽI

Na naplatu došli loši zimski potezi, mora se spašavati što se spasiti da
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
Zoran Zekić je nakon poraza svog Slaven Belupa na Poljudu od Hajduka u svom stilu kazao: Mi smo se u korizmi odrekli i pobjeda i golova. To isto može reći i trener BSK-a Denis Krstanović za svoju momčad. Nogometni život u Bijelom Brdu već je neko vrijeme težak, a nakon novog poraza u SuperSport Prvoj ligi, u derbiju začelja od Kustošije (0:1), postao je još teži. BSK je pao na pretposljednje mjesto tablice, gori od njega samo je Hrvatski dragovoljac. No i "dragovoljci" su se trgli, u nedjeljno popodne torpedirali su Jarun i poslali upozorenje da nisu još posve otpisani.

Bjelobrđani su s dosta samopouzdanja čekali 22. prvoligašku etapu i dolazak susjeda pri dnu tablice Kustošiju, vjerovao je domaćin da može ostaviti sva tri boda kod kuće, ali ona su ipak otišla za metropolu. Kustošija je s novim trenerom Samirom Toplakom uzela vrlo važan plijen protiv izravnog suparnika u borbi za ostanak, ključni trenutak susreta dogodio se u 56. minuti kada je Andrej Šaronja pogodio za 0:1. Pokazalo se kasnije da je to gostima bilo dovoljno za pobjedu kojom su prestigli BSK na tablici, Kustošija je sada na desetom mjestu i ima 24 boda, dva više od Bjelobrđana, koji mogu žaliti što su prepustili gostima sva tri boda. Toplakova momčad je dobro proučila igru BSK-a i čvrstom i agresivnom obranom uspjela zaustaviti kreaciju igre, no unatoč tom domaćin je imao nekoliko dobrih šansi, ali su im realizatorske sposobnosti ove godine u teškoj krizi. Igrači BSK-a jednostavno više ne mogu pogoditi ni iz izglednih šansi, odnosno zicera, a to suparnicima itekako olakšava posao.

BSK pleše na rubu provalije, u posljednji krug prvenstva ulazi kao pretposljednja momčad lige, trener Krstanović (ili netko drugi), mora smisliti neku čarobnu formulu kako izvući momčad iz krize, pokušat osigurati ostanak i onda na ljeto napraviti veliki "reset". U prvom redu neke stvari u prijelaznom roku napraviti mnogo bolje nego što su u Bijelom Brdu odradili tijekom ove zime kada su otišla dva važna igrača Domagoj Pušić i Hrvoje Ilić, a BSK ih nije na kvalitetan način nadomjestio. U Bijelom Brdu sada je najvažniji zadatak "dovući" se do ostanka, a tek onda razmišljati o ljetu i velikom remontu momčadi. Posljednji krug prvenstva neće biti lagan, ali o(p)stanak BSK-a nije nemoguća misija.

I. Liović

 
Rezultati 22. kola
Cibalia - Croatia 0:0, BSK - Kustošija 0:1, Dubrava Tim kabel - Rudeš 1:1, Orijent 1919 - Vukovar 1991 0:0, Solin - Dugopolje 1:1, Jarun - Hrvatski dragovoljac 1:5.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike