Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Osječanke uspjele otkinuti set vodećim “mladostašicama”
Objavljeno 19. ožujka, 2023.

Bilo je jasno da će odbojkašice s Drave teško izbjeći peti uzastopni poraz u Superligi. U goste je u sklopu 20. kola stigla vodeća Mladost, koja je i u dvorani Gradski vrt pokazala da je trenutno bez premca u hrvatskim okvirima. Zagrepčanke su nastavile svoj impresivan niz, upisale 20. pobjedu, ali ni domaće ne moraju biti nezadovoljne.



- Znali smo protiv koga igramo. Priželjkivali smo pružiti što kvalitetniji otpor, koji bi bio poticaj za završne oglede, u kojoj ipak imamo pravo tražiti pozitivan rezultat. Protiv Mladosti nitko nije slavio u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali uspjeli smo natjerati protivnice da ostanu na parketu malo duže od planiranog - kaže trener Osijeka Tomo Paun.

Uspjele su njegove igračice osvojiti set, što je s obzirom na razvoj događaja i maksimum koji su mogli izvući iz ove utakmice. Mladost je prva dva seta odradila autoritativno, iako je osječki stručnjak na zagrebačkoj klupi, Miodrag Stojaković, na parket poslao malo izmiješanu postavu od one koja je tri dana ranije osvojila prvi trofej sezone, Kup Snježane Ušić. No, kadar lidera prvenstva je širok i kvalitetan, ali je ipak nakratko potpao i pod dominaciju Osječanki na parketu.

- Nismo imali pritisak, koji je valjda potpuno nestao u trećem setu, u kojem smo od samog početka bili u plusu. Sigurnost nam je donio odličan servis, s kojim smo inače morali riskirati, jer smo samo tako mogli malo ugroziti kvalitetnijeg protivnika, koji je ipak kasnije potvrdio zašto je na vrhu superligaškog poretka - naglašava Paun.

Mladost je nakon gubitka seta brzo sredila svoje redove te je četvrtu dionicu odradila i još uvjerljivije od uvodne dvije. Osijek je imao svojih svijetlih trenutaka, ali da bi se ugrozio lider, oni trebaju trajati puno duže od jednog seta. No ovaj dobiveni trebao bi biti i poticaj za završna dva kola, u kojima se od trenutno desetoplasiranih Osječanki očekuje da potvrde svoju pripadnost elitnom razredu. Sigurno je da su izbjegle mogućnost direktnog ispadanja, realno je da u samoj završnici izbjegnu i 11. mjesto, koje donosi kasnije dodatne kvalifikacije za ostanak u Superligi. Do kraja, Osijek čekaju gostovanje kod Velog Vrha i domaćinstvo u slavonskom derbiju protiv Enne Vukovar, koja je u ovom kolu slavila u Karlovcu kod drugoplasiranog Kelteksa 3:1 (15:25, 25:22, 25:19, 25:15). N. Benčina
OSIJEK       1

MLADOST       3

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 60. Suci: Pišćak i Horvat.

OSIJEK: Kainz (L), Sulić, Rajndl, Volmut, Dragović, Štebih, Stojković, Rukovanjski (L), Lizatović, Lovrić, Weinand, Jurić, Perković.

MLADOST: Antunović, Pavičić, Popić, Perić, Mihaljević, Papac, Mehić, Ištuk, Njavro, Marković, Smoljan (L), Štimac (L), Koraca, Grabić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 15:25, 15:25, 25:22, 12:25

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike