Regija
IZVANREDNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Glavne teme bile su aglomeracija i cijene odvoza otpada
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
Fazekaš: Želimo transparentno poslovanje i realno prikazane stvarne troškove Grada
SLATINA - Izvanredna tematska sjednica Gradskog vijeća bila je posvećena problematici komunalne tvrtke Slatina kom, ali je ipak prva točka dnevnog reda omogućila vijećnicima da dobiju odgovore na dio od čak 22 dostavljena vijećnička pitanja. Tako je pola sjednice posvećeno drugim temama.

Klub vijećnika SDP-Fokus ukazao je na nerealnu visinu komunalnog doprinosa za podizanje plastenika s prijedlogom izmjene Odluke o komunalnom doprinosu, zanimao se za broj mladih obitelji koje su tražile potporu za rješavanje stambenog pitanja i iznosima koji su im odobreni, a jedno pitanje odnosilo se i na aktualno stanje realizacije projekta Aglomeracija Slatina, o čemu je govorio direktor tvrtke Komrad Mato Miličić. Teme postavljenih pitanja i dobivenih odgovora bile su također vezane za Dječji vrtić Zeko, obnovu sportske dvorane vrtića, učenje plivanja predškolaca i plaćanje programa engleskog jezika, a objavljeno je također da će umirovljenici s mirovinama do 300 eura dobiti gradsku uskrsnicu u iznosu 35 eura.

Klub vijećnika HDZ-HSLS zanimao se za rješenje problema neodgovornog ponašanja dijela građana koji spaljuju otpad i zagađuju okoliš, umjesto da ga odlažu u dobivene spremnike i iznose radi odvoženja, te način održavanja i opremanja mrtvačnica. Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-HSLS Igor Fazekaš pozvao je gradonačelnika Denisa Ostrošića da podnese ostavku ako ima problema sa zdravljem jer "u posljednjih šest mjeseci gotovo pet mjeseci nije bio na poslu", a potom je i on aktualizirao problem aglomeracije, raskida ugovora s turskim izvođačem radova i naplate jamstva "za uredno ispunjenje ugovora" u cijelosti. O tome je još jednom opširno govorio direktor Komrada Mato Miličić, koji je istaknuo skori nastavak radova nakon usklađenja troškovnika s aktualnim cijenama.

Na aktualnom satu našli su se i projekti izrade projektne dokumentacije za izgradnju biciklističkih staza, izgradnja i opremanje područnog objekta Dječjeg vrtića Zeko, te događaji koje je prošle godine organizirala i sufinancirala Turistička zajednica grada Slatine. Budući da je u pisanom odgovoru direktor TZGS Jurica Bosak još jednom istaknuo da su amandmanima vijećnika klubova HDZ-HSLS i SDP-Fokus ukinuta Turističkoj zajednici sva sredstva s pozicije projekata, vijećnik Fazekaš pozvao je Domovinski pokret i gradonačelnika Ostrošića da što prije pripreme rebalans gradskog proračuna kako bi se odlukom Gradskog vijeća mogle odraditi sve manifestacije kako to doliči jednom gradu. – Mi želimo transparentno poslovanje i realno prikazane stvarne troškove Grada – rekao je Fazekaš.

Nakon što je direktor komunalne tvrtke Slatina kom Sanjin Hmelik iznio analizu stanja u poduzeću koje obavlja čak devet komunalnih djelatnosti, a koje je prošlu godinu završilo s 1,1 milijun kuna gubitka, raspravu su izazvali prijedlozi o novim cijenama odvoza otpada i parkiranja automobila na uređenim javnim parkiralištima pa će o tim pitanjima biti odlučeno na sljedećoj sjednici.

Petar Žarković
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike