Crna kronika
POŽEŠKA POLICIJA ODBJEGLOG JE VOZAČA BRZO PRONAŠLA

Iako nije kriv za sudar, prijavljen jer se odvezao i još je vozio alkoholiziran
Objavljeno 18. ožujka, 2023.

Iako nije kriv za prometnu nesreću, 26-godišnji vozač automobila priskrbio si je triježnjenje, ali i dvije prekršajne prijave. Sve se zbilo u četvrtak oko 14 sati u Požegi u Ulici Republike Hrvatske, kada se 20-godišnjakinja automobilom Audi, požeških registracijskih oznaka, uključivala u promet vožnjom unatrag s obilježenog parkirališta. Kako se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, u Audi se zabio Volkswagen požeških registracijskih oznaka, a kojim je, kako se kasnije utvrdilo, upravljao 26-godišnjak.



Nakon kvrcavice vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke, ni podatke o vozilu kojim je upravljao. Mlada vozačica i još neki građani koji su se zatekli u Ulici Hrvatske Republike pozvali su policiju, opisavši im automobil, te koje su registracijske pločice bile na njemu. Zahvaljujućim tim podacima, odbjeglo vozilo, zajedno s vozačem, pronašla je policijska patrola. Mladić je odmah alkotestiran, a rezultat je bio popriličan - u krvi je imao 2.01 promil alkohola. Kako je postojala opasnost da će nastaviti činjenje prometnih prekršaja, 26-godišnjak je isključen iz vožnje, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju policije na višesatno triježnjenje. Protiv njega slijede dvije prekršajne prijave - zbog vožnje u pijanom stanju te napuštanja mjesta prometne nesreće prije ispunjavanja europskog izvješća o prometnoj nesreći ili dolaska policije.

Prekršajnu prijavu dobila je i 20-godišnja vozačica Audija, koja je i skrivila kvrcavicu neopreznim izlaskom na cestu s parkirnog mjesta. Kako je izvijestila Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom četvrtka dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Omanovac kod Pakraca, u kojoj je jedan od sudionika pobjegao i za njim se traga.

U Osječko-baranjskoj županiji u četvrtak je evidentirano šest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. Zaustavljena su i dva pijana vozača automobila. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 16.42 sata u Šećerani kod Belog Manastira, kada je zaustavljen 58-godišnji vozač automobila iz Šumarine. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,55 promila te je morao na triježnjenje. Prijeti mu novčana kazna u iznosu do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zabrana vožnje do 12 mjeseci i šest negativnih bodova. M.Bugarić
Pijani vozač Volkswagena morao je na višesatno triježnjenje u policijsku zgradu

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

Najčitanije iz rubrike