TvObzor
ONLY MURDERS IN THE BUILDING

Krimiposlastica: Istraga umorstava u neboderu u New Yorku, koji je pun legendi
Objavljeno 17. ožujka, 2023.

Ako ste ljubitelj dobrih starih whodoneit krimića, odnosno detektivskih priča u maniri Agathe Christie, a u isto vrijeme i fan zlatnog doba Hollywooda i filmova u kojima New York igra jednu od uloga, serija "Only Murders in the Building" (HULU) za vas će biti prava poslastica. Ne samo što pokriva sve navedeno nego ima i apsolutno fantastičnu glumačku postavu na čelu s legendama Steveom Martinom i Martinom Shortom, koji su i producenti serije.



Oni glume dvojicu usamljenih samaca u poznim, ali najboljim godinama, koji su susjedi u jednom od onih lijepih starih nebodera u New Yorku. Charles (Martin) je gotovo pa zaboravljena zvijezda stare krimiserije, a njegov susjed Oliver nekada je palio i žario na kazališnim daskama. Zajedno s mladom susjedom Mabel - koju tumači Selena Gomez - oni su u prvoj sezoni postali detektivski trio u potrazi za počiniteljem ubojstva u svojoj zgradi. No ne samo da su u svojoj istrazi doživjeli niz iznenadnih preokreta i šokantnih otkrića, nego sve to dokumentiraju u svojem podcastu naslovljenom "Only Murders in the Building" i postaju slavni.



Da ne otkrivam bilo kakve spoilere, reći ću samo da je prva sezona završila još jednim umorstvom, u kojemu je pokraj žrtve zatečena jedna od osoba iz detektivskog trojca. Stoga se druga sezona, koja je objavljena na ljeto 2022., bavi upravo potragom za novim ubojicom kako bi se skinula ljaga s imena protagonista. Ono što i te kako veseli je činjenica što su nove epizode još zabavnije i napetije od onih u prvoj sezoni, a u današnje vrijeme to je rijetkost za serije bilo kojeg žanra.

Vrhunska glumačka ekipa je u drugoj sezoni obogaćena za još jednu legendu, Shirley MacLaine, koja ima sporednu, ali važnu ulogu u raspletu slučaja. Predivna se Shirley apsolutno savršeno uklopila u seriju koja ima atmosferu kao da se odvija 50-ih u New Yorku u kojemu je ona nekad snimala. Naravno da i 2. sezona završava novim umorstvom, a ovih je dana lansiran trailer za 3. sezonu, koja predstavlja još jednu slavnu gošću - Meryl Streep, tako da nas očekuje još jedna poslastica.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike