Sport
ZAVRŠNICA KUPA VINKO DOBRIĆ ZA ODBOJKAŠE

”Mursaši” za trofej spremni srušiti neugodnu tradiciju
Objavljeno 15. ožujka, 2023.
Repriza lanjskog finala počinje u Domu odbojke na Savi, u 20 sati

Nastavljaju osječki odbojkaši jednu lijepu tradiciju koju nije nimalo lako održavati. Ali Mursa-Osijek iz godine u godinu potvrđuje svoju kvalitetu, igrajući utakmice za trofej. Prvi ovosezonski dijeli se večeras u Zagrebu, kada ćemo saznati pobjednika Kupa Hrvatske, koji od ovog izdanja u imenu nosi i dodatak Vinko Dobrić.



Osječani su peti put u prigodi boriti se za naslov pobjednika ovog natjecanja, a četvrti put uzastopno. U toj seriji koja traje "mursaši" će treći put odmjeriti snage s najtrofejnijim klubom, zagrebačkom Mladosti. Dosadašnja iskustva nisu dobra, oba dvoboja pripala su večerašnjem domaćinu. U sezoni 2019./20. u Zadru je Mursa-Osijek kapitulirala nakon pet setova, a prije godinu dana u Maloj dvorani Gradski vrt domaćin je poražen 1:3 te je propustio obraniti naslov pobjednika Kupa, koji je osim 2021. osvojio i deset godina ranije. No, osječka je ekspedicija u metropolu krenula s nakanom da i teći put pobjednički pokal završi u klupskim vitrinama.

- Za ovo smo se pripremali cijelo vrijeme, borba za trofeje su naši ovosezonski imperativi, prvi od dva smo, eto, i ostvarili. Naravno, ne zadovoljavamo se ulaskom u finale, idemo na Savu pokušati uzeti i treći Kup, drugi u tri godine - kaže trener Mario Teppert. Njegova momčad ove sezone još ne zna za poraz u domaćim okvirima. Na finale se stiže s učinkom od 22 pobjede, od kojih su tri ostvarene u Kupu Vinko Dobrić.

- Do sada smo sve odradili bez pogreške, naravno da ćemo učinit sve da se pozitivna serija nastavi. Ovo je utakmica u kojoj su izgledi 50:50, Mladost svoju malu prednost ima u tome što igra na svom parketu. Mi smo taj privilegij imali zadnja dva finala, jedno smo dobili, ono lanjsko izgubili baš od današnjeg domaćina, kojem želimo uzvratiti istom mjerom - naglašava Teppert, koji će u Domu odbojke Bojan Stranić računati na kompletan kadar, koji je iznimno motiviran da osvoji trofej.

U slučaju da se to dogodi, njega će prvi podići kapetan Davor Bogdanović, koji je predvodio svoje suigrače i u tri prethodna finala.

- Čeka nas veliki rival i dužnik iz prošle sezone. Nadam se da ćemo pronaći načina kako napokon slaviti u Domu odbojke, gdje smo u nekoliko navrata bili blizu. Vjerujem da smo sada napokon spremni da srušimo i tu neugodnu tradiciju, ovo je prava prigoda za to - naglašava Bogdanović, svjestan da je ovo potpuno otvorena utakmica.

- Pritisak je svakako na domaćinu, a mi ćemo se potruditi maksimalno im otežati posao na parketu. Trebali bi imati i podršku naših navijača s tribina, što će nam biti i dodatni poticaj. Tajni nema, dobro se poznajemo. Njihov glavni adut je blok, mi ih želimo stisnuti servisom, odvojiti od mreže i unijeti nervozu u njihove redove što je prije moguće. Odlučivat će nijanse, trenutačno nadahnuće, a s obzirom na naša zdanja do sada u sezoni, imamo pravo biti optimisti - kaže kapetan osječkog odbojkaškog broda, koji plovi prema svom trećem Kupu.

Nino Benčina
OVE SEZONE SVAKOM PO POBJEDA
Prije finala Kupa, Mladost i Mursa-Osijek već su u dva navrata odmjerili snage ove sezone. Oba dvoboja bila su zanimljiva i neizvjesna, a u oba su slučaja pobjedu slavili domaćini. U prvom dijelu Superlige Mursa-Osijek je u Gradskom vrtu početkom prosinca prošle godine slavila nakon 134 minute i pet setova. Zagrepčani su vodili 1:2, ali momčad Marija Tepperta je preokretom potvrdila pobjedu i naslov jesenskog prvaka. No, prvi dvoboj sezone odigran je deset dana ranije, u sklopu MEVZA lige. Bili su “mursaši” blizu slavlja u metropoli, pali su nakon pet setova i tri propuštene meč-lopte. Valjda će, ako ih izbore večeras, znati iskoristiti na pravi način. Inače, ovo je ogled trenutačno dvije najbolje hrvatske momčadi, o čemu svjedoči i superligaški poredak u kojem Osječani drže primat s učinkom 19-0, a prati ih Mladost sa 17-2. Recimo još da su Zagrepčani rekorderi po naslovima u Kupu (22), dok je Mursa-Osijek u dva navrata osvajala trofej.

Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike