Regija
NAJSTARIJA UDRUGA U NAŠICAMA

Najvažnija je zadaća
DVD-a animirati mlade
Objavljeno 14. ožujka, 2023.
NAŠICE



DVD Našice, najstarija udruga u Našicama, održao je redovitu izvještajnu skupštinu. Bila je to 135. godišnja skupština i veliki jubilej našičkog vatrogastva. Na skupštini je podneseno izvješće o radu društva u prošloj godini u kojem je istaknuto kako je društvo pomagalo brojnim udrugama u gradu te sudjelovalo u brojnim projektima i događanjima.

Predsjednik Viktor Lončarić istaknuo je kako je prošla godina bila turbulentna i zahtjevna. ''Najveći je problem opadanje broja članova, a imamo i velike prostorije koje za održavanje zahtijevaju dosta financijskog ulaganja. Velika sredstva moramo još uložiti i u uređenje vatrogasnog doma i tu vjerujem da će nam pomoći Grad i Županijska vatrogasna zajednica. U ovom domu namjeravamo napraviti trening-centar za cijelu istočnu regiju. Posjedujemo kavez za obuku vatrogasaca koji je najsuvremeniji u cijeloj Hrvatskoj, a uložili smo i osposobljavamo požarnu kuću kompletnom konstrukcijom. Sudjelujemo u poplavama, požarima i svim potrebnim akcijama'', rekao je Lončarić te istaknuo kako je najvažnija zadaća animirati mlade.

Skupštini su, između ostalih, nazočili i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec te predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić.

Gradonačelnik Kašuba pohvalio je našičke vatrogasce te im obećao i dalje punu podršku i pomoć. ''Njihovo djelovanje nisu samo gašenje požara i intervencije na poplavama, nego i prijevoz pitke vode u mjesta u okolici grada Našica, gdje stanovnici nemaju vode. Članovi DVD-a Našice odradili su niz humanitarnih manifestacija te volonterskih, redarskih i zaštitničkih poslova'', naglasio je gradonačelnik.

Na skupštini je dužnosti zapovjednika na osobni zahtjev razriješen Tomislav Ivić te je za novog zapovjednika izabran Robert Hren, a za njegova zamjenika Branko Kardum. ''Imam zvanje vatrogasnog časnika prve klase, profesionalac sam i kontinuirano dugo godina radim te sam aktivan član u vatrogasnoj postrojbi. Zahvaljujem na izboru i iskazanom povjerenju, a isto tako zahvaljujem bivšem zapovjedniku s kojim sam imao odličnu suradnju. Nadam se da ću svojim znanjem i vještinama pridonijeti statusu ove pozicije zapovjednika'', istaknuo je Hren.

Zaslužnim vatrogascima uručene su spomenice i diplome. S. Fridl
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike