Sport
TKO JE MATEO MARAŠ?

Steins krenuo na stijenu Trema? Ma, kad se odjene ovaj hrvatski dres, nestaje sva trema
Objavljeno 14. ožujka, 2023.

U utakmici protiv Nizozemske u Osijeku je najbolji hrvatski strijelac bio Mateo Maraš. Tko je Maraš? Pitali su se to mnogi premda je 22-godišnji Splićanin imao već debi u reprezentaciji na velikoj sceni u onom "korona" EP-u u Mađarskoj i Slovačkoj kada se sasvim lijepo predstavio protiv Danaca. Vidjelo se i protiv Nizozemske da je bez straha i treme. Dan ranije na treningu odavao je dojam da se radi o "nabrijanom" mladiću spremnom uskočiti bude li potrebno. I uskočio je, usput nije bilo treme. Naprotiv.



- Kad se odjene ovaj hrvatski dres, nestaje sva trema. Svi su ‘nabrijani‘, ali netko pokazuje više ili manje - pričao je desni vanjski član mađarske Tatabanye, gdje je stigao ljetos iz Bitolja. Iz Eurofarm Pelistera.

Mogla ga je upoznati našička publika prošle godine u susretima Europske lige. Prije dolaska u Sjevernu Makedoniju Maraš je bio u redovima Balić&Metličić akademije. Drugi je to "proizvod" akademije naših proslavljenih rukometaša koji je odjenuo hrvatski dres. Nakon Marina Šipića. Mateo je inače iz rukometne obitelj. Otac Ivica također je bio rukometaš, reprezentativac, sudionik SP-a 1999. godine u Egiptu, ostao je "ispod crte" i uoči SP-a u Portugalu na kojem su kasnije naši tadašnji "Kauboji" osvojili zlato. Jedno vrijeme otac je bio čak i naš kolega. Dok je igrao u Italiji, za Slobodnu Dalmaciju je izvještavao o talijanskoj Serie A. Nakon karijere krenuo je novinarskim vodama, pričao nam je jednom o svome ‘malom‘ i njegovim nestašlucima u vrtiću. Tata Maraš danas je član stožera reprezentacije, između ostaloga dio dužnosti i u sklopu PR tima HRS-a.

U jednom trenutku ‘zakačio‘ se mladi Mateo s najboljim nizozemskim rukometašem Lucom Steinsom. Krenuo je Steins na "stijenu". Naime, Maraš je 30 centimetara viši.

- Trebao je vidjeti da su oni došli u goste. Ma, sve je bilo u žaru borbe, bez zle namjere - pričao je Maraš nakon utakmice. Zahvalio je i osječkoj publici.

- Hvala na odličnoj atmosferi. Dali su nam energiju koja je bila prisutna. Izostala je pobjeda zbog koje su svi oni, a i mi došli ovdje u Osijek. Pokazalo se da, kada igramo jedan za drugoga, onda nema problema. Krasilo je to i ranije generacije, to će krasiti i našu generaciju. Naš je moto da nema predaje - poručio je hrvatski desni vanjski.

K.Lacković
Mateo Maraš

hrvatski rukometaš

Malo sam se ‘zakačio’ sa Steinsom, ali to je sve u žaru borbe. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, da smo imali neke teške situacije, ali ni u jednom trenutku se nismo povukli i hrabro smo dogurali do kraja. Šteta da nismo iskoristili taj posljednji napad za pobjedu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike